banner564

Emekliler mutsuz

Mustafa Tolga, “Sağlık sorunları ile boğuşan üyelerimiz ne yazık ki çoğu zaman doktora ulaşamamakta, ilacını alamamaktadır” dedi

Emekliler mutsuz
banner598
Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi, 30 Haziran- 4 Temmuz “Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” dolayısıyla Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında hazırlanan bildiriyi Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi adına Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Tolga okudu.
     Tolga, “Emekliler Günü ve Emekliler Haftası”nın, Ulu Önder Atatürk’ün askerlikten Emekli olduğu 1927 yılından bu yana kutlandığını belirterek bu günün tüm emekli camiasına hayırlı olmasını diledi.
     Tüm toplum katmanlarında olduğu gibi Emeklilerin de önemli bir bölümünün Ekonomik sıkıntılar içinde mutsuz olduğunu belirten Tolga, emeklilerin mutsuzluğunu ikiye-üçe katlayan önemli bir sorunlarının da Sağlık olduğunu söyledi.
      Tolga, özellikle 65 yaş üzeri Emeklilerin en az yüzde 85’inin ciddi sağlık sorunları ile boğuştuğuna işaret ederek, “Nerede ise haftanın her gününü Devlet Hastaneleri’nde geçiren emekliler ne yazık ki çoğu zaman doktora ulaşamamakta, ilacını alamamaktadır” dedi.
     Bu ve benzeri konuları her dile getirdiklerinde Baş Hekimlik ve Sağlık Bakanlığı’nın “’artık sorun yok, otomasyona geçtik, randevu sistemi başladı’ gibi sadece kendi kendilerini aldatan gerekçelerin arkasına sığındığını, hastanelerde ve özellikle poliklinikte tüm sorunların aynen devam ettiğini kabul etmediklerini” savundu.

Maaşlarımız ile uğraşmaktan vazgeçsinler
 Piyasada her şeyin ateş pahası olduğunu, son zamanlarda gerçeğe yakın Hayat Pahalılığı oranları belirlendiğini, bu oranların da az da olsa rahatlık sağladığını belirten Tolga, Türkiye’deki maaşlarla ilgili bilgi vererek, “Türkiye’de ödenen Memur ve Emekli Maaşları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki maaşların önüne geçmiştir. Bunu herkes böyle bilsin ve artık Emekli maaşları ile uğraşmaktan vazgeçsinler” dedi.

“Türkiye’nin garantisinden vazgeçmeyiz”
Kıbrıs sorununun çözümü yönünde şu anda İsviçre’nin Crans-Montana Kasabasında devam eden Kıbrıs Konferansı’na da değinen Tolga, “Yıllardır toplumda Barış Havarisi geçinenler ne yazarlarsa yazsınlar, ne derlerse desinler, Barış düşmanı, gerici v.b. sıfatlar kullansalar da bu meydanı terk etmeye niyetimiz yoktur” dedi.
     Kendilerinin de barış yanlısı olduğunu, Kıbrıs Türkü olarak dünyada yerlerini almak istediklerini belirten Tolga, ancak bunu kimseye yama olmadan,11 Şubat 2014 Belgesinde belirlenmiş olan parametreler çerçevesinde iki toplumlu, iki kesimli Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içeren şekliyle istediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473