banner564

Emlak patlaması

Girne’de tek yatak odalı apartman dairelerinin fiyatı 60 bin Sterline kadar yükselirken, özellikle Türkiye’den taleplerin arttığı belirtildi

Emlak patlaması
banner598
Pelin YÜKSELAY
  Kuzey Kıbrıs’taki emlak satışlarında ciddi artışların olduğu, özellikle Türk alıcıların Girne ve civarındaki konutlara büyük ilgi gösterdiği belirtildi.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu emlakçılar, Girne’de tek yatak odalı apartman dairelerinde fiyatların 60 bin Sterline kadar yükseldiğini belirtirken, Birlik Başkanı Hasan Sungur, Mayıs ayından itibaren ortalama yüzde 30 fiyat artışı beklendiğini iddia etti.
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, Diyalog Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ülkedeki en büyük gayrimenkul alıcısının Türkiyeliler olduğunu belirterek, özellikle referandum dönemi olmasından dolayı bu talebin daha da arttığını kaydetti. 
   Sungur en büyük talebi Girne’nin gördüğünü belirterek, ‘alınan evler kiraya veriliyor, en büyük kiracı kitlesi de yaz kış insan bulunmasından dolayı Girne’de mevcut. O yüzden Girne’ye yoğun bir talep var’ dedi. 
   Girne’deki arsa fiyatlarının 350 bin sterline kadar yükseldiğini kaydeden Sungur, konut fiyatlarının da Mayıs’tan sonra yüzde 30 artış göstereceğini kaydetti. 

Onar: En fazla talep  Girne’ye
Gayrimenkul uzmanı, aynı zamanda Coldwell Banker Maximum ofis brokeri Aylin Pelin Onar da Diyalog Gazetesi’nin sorularını  yanıtladı.
   Gayrimenkul alanında 2010 yılından bu yana yükselen bir trendin yükseldiğini belirten Onar, bina kat sayılarının artması ile birlikte sadece ülke insanı değil, yurt dışından da Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul almaya yöneldiklerine dikkat çekti.
   Aylin Pelin Onar şunları söyledi:
   “2010 Yılından beridir ülkemiz gayrimenkul sektöründe yükselen bir trend mevcut. Özellikle son iki senede gayrimenkul alanında ayrı bir dönüm noktası... Bina kat sayılarının artması, daha iyi yaşam alanlarını beraberinde getirdi. Bunun yanında binalara güvenlik, oto park ve sosyal aktivite merkezleri de eklenince artan ihtiyaç bizlere talep olarak döndü. Binalarda donanımın artması ve lükse olan dönüş, insanları da etkilemeye ve çekmeye başladı. Sadece ülke insanı değil, dışarıdan gelen insanlarda Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul almaya yöneldi. Özellikle Girne’deki yapılaşmalar talebi tetikledi. En fazla talebi de Girne görüyor.

Türkiyelilerin ilgisi had safhada
   Ülkeye Türkiye’den çok fazla yatırımcı geldi. Türkiyelilerin gayrimenkullere ilgisi had safhada. Türkiye’yi İran, İskandinav ülkeleri, Rusya ve Azerbaycan takip ediyor. Ülke insanı da eskiyen dairesini verip, yenisini almaya yöneldi. En fazla talep de Girne görüyor. Bu yüzden satışlar iyi bir çizgide seyrediyor. Fiyatlarsa 1+1 daire 45 bin sterline satılıyor. Tam donanımlı 1+1’se 65-70 bin sterline satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473