banner564

Empati istedi

Türkiye’den gelen gazileri kabul eden Siber, “Çözümsüzlüğün nedeni biz değiliz. İzolasyon ve ambargoların kaldırılması gerekir” diyerek dünyaya çağrı yaptı

Empati istedi
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Manisa Alaşehir Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç, Kula Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük ve Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Adil Şümen ile beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, UBP milletvekilleri Ersin Tatar ve Ali Pilli de hazır bulundu. 
Siber, Kıbrıs’ta çözüm olmasını ve iki toplumun barış içinde yaşamasını istediklerini, Kıbrıs Türk tarafının bu istediğini somut olarak gösterdiğini söyleyerek, Rum tarafının ayak sürümesi ve çözüm isteksizliğinin bunu engellediğini belirtti. 
“Bu noktada dünyanın bize empati yaparak bakması gerekir. Çözümsüzlüğün nedeni biz değiliz. İzolasyon ve ambargoların kaldırılması gerekir, bunun için çaba göstereceğiz” diyen Siber, umudu yitirmemek gerektiğini söyledi. 
Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Adil Şümen, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla heyetin adayı ziyaret ettiğini belirterek, Siber’i 4 Eylül’de kutlanan Kula Kurtuluş Bayramı’nda davet etti.

Trabzon’dan gelen muharip gazileri kabul etti
Bu arada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber,  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak amacı ile KKTC’de bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi heyetini kabul etti.
Kabulde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Meclis Başkanı Siber'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyleyerek, 36 kişilik bir heyetle KKTC’ye geldiklerini ve heyette bulunan bir kısım kişinin 43 yıldır Kıbrıs'ı görmediğini ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, her zaman dünyada barışı savunduklarını vurgulayarak, dünyanın huzur içinde yaşamasını istediklerini söyledi. 
Kabulde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Sağıroğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz tarafından gönderilen plaketi Meclis Başkanı Siber’e takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473