banner564

“En kutsal meslek”

“24 Kasım Öğretmenler Günü” törenlerle kutlandı

“En kutsal meslek”
banner598
“24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde ve Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.  Atatürk Anıtı önündeki tören, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. 
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören de, Saygı Duruşu ve Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’nun okuduğu İstiklal Marşı ile başladı. 
Törende; Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) adına Ümitcan Yaşamsal ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşma yaptı. 
Konuşmaların ardından meslekte 25’inci yılını dolduran öğretmenlere plaket verildi.  Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) adına Ümitcan Yaşamsal yaptığı konuşmada, öğretmenlerin sorunlarına değinirken, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da öğretmenlerin önemi ve bakanlığın projeleri konularında bilgi verdi.  Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Atatürk Kültür Merkezi önünde öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pankart açarak eylem de yaptı.

KTOEÖS  AKM önünde eylem yaptı
Törenin yapıldığı sırada KTOEÖS, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi önünde, pankart açarak öğretmenlerin “Göç Yasası” olarak nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndan kaynaklanan mağduriyetlerini ve öğretmen eksikliklerini protesto etti.  KTOEÖS Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman, yaşanan sorunlara dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Eylemde, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Dogmatik Değil, Kamusal, Bilimsel, Demokratik ve Çağdaş Eğitimi Yılmadan Savunmaya Devam edeceğiz”, “Göç Yasası’na Dur Der Ayrıcalık Değil Hakkımızı İstiyoruz” yazılı pankartlar açıldı. 

Bakan Uluçay’dan kutlama
Öte yandan,  İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, sadece okulda değil her ortamda öğrenme isteği ile dolu bireylerin yetişmesinde göstermiş oldukları gayret ve fedakarlıklar için” öğretmenleri kutladı. Uluçay öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajda, öğretmenlerin çocukların yetişmesinde büyük rol oynadığını ve her türlü fedakârlığı gösterdiğini belirterek, öğretmenlerin gününü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473