banner564

En ucuzu Bin 600 TL

Elektrik fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar ‘Inventer’ klimaya yöneldi

En ucuzu  Bin 600 TL
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’daki beyaz eşya satışı yapan işyerlerinin temsilcileri, yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte klima satışlarının da arttığını söyledi. İşletmeciler, son dönemlerde inverter tipi klimanın ekonomik olmasından dolayı, vatandaşın tercihinin bu yönde kullandığını ifade etti. Inverter tipi klimanın diğer klimalara göre daha tasarruflu olduğunu söyleyen esnaf, aylık ödenen elektrik faturasındaki miktarın da yarı yarıya düştüğünü dile getirdi. Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren esnaf, en az enerjiyi tüketen inverter tipi klima fiyatlarının 1.600 ile 4.900 TL arası değiştiğini söyledi. Esnaf, yaz gelmeden klima bakımının yapılması gerektiğini  de hatırlattı.
  
Esnaf ne dedi..??

Hüseyin Sancar (Sancar LTD)
“Klima satışları şu an için başladı ama önümüzdeki haftalarca sıcaklar iyice bastırınca klima satışları artacak. Satışlarımız her yıl artıyor. Inverter model klimalar çıktı çıkalı, müşterilerin tercihi bu yönde oluyor. Bu tip klimalar elektrikten yaklaşık yüzde 60 kadar tasarruf sağlıyor. Benim kullandığım eski klimadan dolayı fatura ayda yaklaşık 700 lira geliyordu, şimdi inverter tipi klima kullanıyorum ve fatura 200 lira civarında geliyor. Sıcaklar etkisini gösterdikçe, inverter tipi klima tercih ediliyor. Şu an 12’lik klima fiyatı 2.300 TL, 18’lik klima 3.000 TL, 24’lük klima 4.500 TL civarındadır. Bakımsız klima hasta edebilir, bu yüzden klimaların kışın ya da yaz girişinde bakımı yapılıp gazı kontrol edilmelidir.”

Hale Sermen (Armar Group)
“Yaz sezonuna giriş olduğu için klima satışlarında hareketlilik başladı. Temmuz ve Ağustos aylarında klima satışları artıyor. Yüksek elektrik fiyatlarına rağmen klima satışlarında herhangi bir düşüş olmadı, tam aksine arttı. Bunun sebebi ise az elektrik çeken inverter tipi klimalardır. Müşteriler bunun bilincinde olduğu için genelde bu tip klimaya rağbet vardır. Mevcut klimaların bakımı için müşterilerimizi yaz gelmeden arıyoruz. Sezona girdikten sonra montaj yoğunluğundan dolayı çok zaman ayıramıyoruz. Bu yüzden sezon başı arayıp klima bakımı için hatırlatma yapıyoruz. Klimaların filtreleri temizlenmezse, sıcak ve soğuk hava verimi olumsuz yönde etkilenir. Bu yüzden sezon öncesi bakım yapılmasını öneriyoruz.”

Ebru Karaman (Tekno Gold)
“Yaz sezonun gelmesiyle klima satışlarımız başladı. Satışlar Haziran ve Temmuz gibi artmaya başlar. Inverter tipi klima çıktıktan sonra, ekonomik olduğu için satışlar arttı. Ekonomik klimaların fiyatları 1.600 TL’den başlar, artık ürünün markasına göre değişir. Klimaların senede 1 kez bakımı yapılması gerekiyor. Eski tip klimalar çok elektrik çektiği için, müşterilerimizin çoğunun eski klimasını söküp yerine yeni inverter tipi klimalardan takıyoruz. Eski klimalar kullanıldığı zaman 700 lira gibi elektrik faturası ödeniyordu, inverter klima kullanıldığında bu fiyat 300 liraya kadar düşüyor. Yaz gelmeden önce herkese klimasının bakımını yaptırmasını öneriyoruz.”

Osman Yurdatap (Samsung)
“Klima satışları yavaş yavaş başladı. Geçen yıl bu aylarda satışlarda patlama oldu. Bu sene son günlerde havalar bozuk olduğu için, satışların önümüzdeki günlerde artmasını bekliyoruz. En çok tercih edilen klima tipi inverterdir. Klima fiyatları 2.400 TL ile 4.900 TL civarındadır. Bu tip klimalar uzun süreli kullanımlarda oldukça ekonomiktir. Her gelen yeni seride elektrik tasarrufu daha da artar. Genellikle müşterilerimizin tercih ettiği klima budur. İnverter tipi klima kullanıldığında elektrik faturası neredeyse aylık ödenen miktarın yarısına düşüyor.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474