banner564

Ercan Havaalanına sığmaz!

Borcunu ödemeyen ve hapisliği için hüküm alınan yurttaş sayısı 20 bini aştı

Ercan Havaalanına sığmaz!
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, kapanan işletme sayısının rekor kırdığını, borcunu ödemeyen ve hapisliği için hüküm alınan yurttaş sayısının 20 bini aştığını söyleyerek, alacak verecek dosyalarının mahkeme kapılarına yığıldığını belirtti. “Gerisini varın siz düşünün” diyen Kanber, bu soruna çözüm bulunmaması durumunda var olan toplumsal infialin daha da artacağı ve insanların göç yollarına düşeceği uyarısında bulundu… 
Yarına ciddi bakmanın, daha fazla sorumluluk almanın yaşanabilir bir ülke için kaçınılmaz olduğunu kaydeden Kanber, “Zaman toplumsal mücadele zamanıdır” dedi.
Oda aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, ülkedeki durumu değerlendiren Kanber, şunları belirtti:
“Yıllar yılı serbest piyasa dedikleri ekonomi kendi yolunu bulur anlayışı duvara toslamamızla sonuçlandı. Ne turist sayısındaki artış, ne kapasitemiz üzerine çıkan öğrenci sayısı, ne krediler yoluyla başarılı bir şekilde piyasaya aktarılan kaynaklar, ne de mevcut hükümetin biriken borç ve yükümlülüklerini 2016 yılı içerisinde ödemiş olması, bir kısmımızın bir nebze soluk alması dışında işe yaramadı. Bütün bu uygulamalar reel anlamda milli gelirde, hane halkı gelirlerinde iyileşmeyi sağlamaya yetmedi, yetmeyecek…”

“Kimse alınmasın”
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, şunları da ekledi:
“Kimse alınmasın... Ekonomi Bakanlığı, bazı daire ve yerel yönetimlerin de ortaya koyduğu performansın yanı sıra AB’nin doğru projelerin topluma kazandırılmasında deneyim kazanmış olmasının odamızın elinde şu anda en büyük moral itici güç olarak durduğunu ayrıca ifade etmek istiyoruz. Bu olumlu gelişmeleri anmayı borç bilirken, bugüne kadar olduğu gibi bu birikim ve deneyimlerin devamlılığının sağlanarak kurumsallaşması için sonuna kadar çaba koymaktan kaçınmayacağımızı da belirtmek isteriz.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473