banner564

Erdoğan: ‘Birlikte yürüyeceğiz’

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AK Parti’nin Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu’na devredeceğini açıkladı

Erdoğan: ‘Birlikte yürüyeceğiz’
banner598
Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı konuşmada, kongrede delegeler tarafından genel başkan seçilmesi durumunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetinin başbakan adayının da aynı şekilde mevcut Dışişleri Bakanı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu olacağını bildirdi. Davutoğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Allah utandırmasın diyorum. Yolu, yolumuz açık olsun diyor, inşallah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapması için Rabbime dua ediyorum" diye konuştu.
Basın toplantısı vesilesiyle bazı hususları bir kez daha vurgulamak istediğini bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni genel başkanımızdan ve başbakanımızdan bizlerin de milletimizin de en büyük beklentisi, yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek, ülkemizi AK Parti'nin 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Açıkçası Ahmet Davutoğlu arkadaşımızın bu görevlere aday olmasında, paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Çok açık, net, meydanlarda hep söyledim, yani cumhurbaşkanı olmak, paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı, başta şahsım olmak üzere gerek başbakanımız, gerek kabinemiz, gerekse parlamentodaki, tüm bu noktadaki grubumuzun bu desteği vermesi, inanıyorum ki 2023 Türkiyesi'nin çok daha bir konumda güçlenmesine fırsat oluşturacaktır. Bununla ilgili olarak gerekli mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin de sarsılmadan vereceğine inanıyorum. MİT tırlarının önünün kesilmesinden, Dışişleri Bakanlığındaki o kendi riyasetindeki çok gizli toplantının gizlice dinlenmesine, Suriye ve Irak'a yapılan yardımlardan, bugün paralel medyada çıkan iftiralara kadar birçok konuda Ahmet Davutoğlu kardeşim de bunun acısını yaşadı, bedelini ödedi. Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapının niyetini de gayesini de hedefini de beraber yaptığımız toplantılarda, gayet açık, net gördü. Dolayısıyla bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütmenin de üzerimizde önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla kabinenin Sayın Davutoğlu'nun idaresinde aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum. 

“Yanında olacağım”
Gerek paralel yapıyla mücadelede, gerek çözüm sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım, Sayın Davutoğlunun yanında olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün teşkilatımız ve grubumuz da inanıyorum ki Sayın Davutoğlu'nu en güçlü şekilde destekleyecektir." Bugünkü tercihleri ile Türkiye kadar komşularının ve dünya genelindeki tüm mazlumların da dualarını bir kez daha kendilerine göndereceklerini ifade eden Erdoğan, "Zira bu tercihimizle bölgemizde ve dünyada barış, adalet, dayanışma, bunun ne denli tarafımızdan istendiğini de çok somut bir şekilde ortaya koymuş oluyoruz. Dış politikada vicdani boyutu öne çıkarmanın mücadelesini veren değerli mesai arkadaşım Davutoğlu, bu vicdani boyutu inanıyorum ki şimdi artık milli ve küresel boyutta daha güçlü şekilde savunacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473