banner564

Eroğlu: Eski dostuma küs değilim

Sağlığının yerinde olduğunu, seçimi ilk turda kazanacağını yineleyen Eroğlu, kendisine muhalefet yapan İrsen Küçük’e de zeytin dalı uzattı:

Eroğlu: Eski dostuma küs değilim
banner598
Cumhurbaşkanı Eroğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimleri ve iç siyasetle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Programda sağlığı ile ilgili bir soruya Eroğlu, 2 saat ayakta konuşacak kadar enerjik olduğunu ve bir günde yaklaşık 10 köyü ziyaret edecek kadar gücü bulunduğunu belirterek cevap verdi.
Derviş Eroğlu, 19 Nisan seçimlerini birinci turdan kazanarak müzakerelerdeki görevini halkın istekleri ve beklentileri doğrultusunda tamamlayacağını belirtti.

“Eşim bana ‘amma attın ha’ dedi”
“Bu seçimi birinci turdan kazanacağınızı neye dayandırıyorsunuz?” yönündeki soruya ise Eroğlu şöyle yanıt verdi:
 “Önce inanmanız lazım. 2008’deki kurultayda başkan adayı olmuştum ve konuşmamı bitirirken, tek başına iktidar sözü verdim. Yerime otururken eşim bana ‘amma attın ha’ dedi. Ben de önce inanacaksın, sonra inandıracaksın dedim. Her gün fikir değiştirmediğimi, kararlılığımı bilen insanlar vardır. Türkiye’nin garantörlüğüne inanan insanlar vardır. Hele şimdi etrafımız ateş çemberiyken yaşadığımız bu güvenli ortam Türkiye’nin garantörlüğünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu düşünceler içerisinde olanları harekete geçirebilirsem ve desteklerini alacağıma inanıyorum; bu iş birinci turdan biter. Ben rakiplerimi küçümseyen biri değilim. Eğer rakiplerinizi küçümserseniz, hayal kırıklığı yaşarsınız.

“Kudret’i bir evladım gibi sevdim”
Ben rakiplerimi iyi tanıyorum. Akıncı ile koalisyon ortaklığı yaptım. Kudret benim yanımda çalıştı. Kudret’i, Kudret ben yaptım. Talat beyin yanında çalıştı; ben Kudret’i tanımazdım. Ben Kudret’i sevdim. Bir evladım gibi sevdim. Bunu samimi olarak söylüyorum… Bir evladım değil ama evladım gibi sevdim.

“Siber ismi okunduktan sonra kliniğe giderdi…”
Sibel hanımla 8-9 ay Meclis çatısı altında bulunduk. 2009’da UBP’yi tek başına iktidara taşıdığım zaman bir müddet milletvekilliği yaptım. Maalesef Meclis’te elini sıkma fırsatı bulmadım. Pazartesi ve Perşembeleri meclise gelirdi. Nisap sağlanıp, ismi okunduktan sonra kliniğine giderdi. Sonra 70 günlük bir geçici dönemde başbakan oldu. O dönem tanıdım kendisini. Gidenin arkasından iyi şeyler söylenir. 70 günlük başbakanlık yaptı ama seçim yasakları vardı. Bir şey yapmadı ki. Ne diyecektim arkasından? Bütün bakanlara bir veda yemeği verdim. Hepsini tebrik ettim.”

“Küçük, eski dosttur, küs değilim”
UBP’deki kurultay döneminin hatırlatılması üzerine Eroğlu, kendisinin 23 yıl UBP genel başkanlığı yaptığını söyledi.
UBP tabanını kendisinden daha iyi kimsenin tanımadığını ifade eden Derviş Eroğlu, “İrsen de tanımaz” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, İrsen Küçük’ün eski bir dostu olduğunu ve kendisiyle küs olmadığını belirterek, “Küçük’ün genel seçimi kaybetmesinde benim rolüm yoktur” dedi.
Genel seçimlerde kimseye ‘Küçük’e oy vermeyin’ demediğini ifade eden Derviş Eroğlu, “ama kurultayda Küçük’e oy vermeyin dediğini” söyledi.

Akıncı’nın aday olacağını hiç düşünmedim…
Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığına aday olacağını hiç düşünmediğini belirten Eroğlu, “Çünkü Akıncı yıllar önce görüştüğümüzde misyonunu tamamladığını ve siyaseti bırakacağını söylemişti” diye konuştu.
Bu yüzden Akıncı’nın tekrar aday olacağını düşünmediğini vurgulayan Derviş Eroğlu, “Harmancı’nın seçimi kazanmasıyla Akıncı’nın adaylığa soyunduğunu” söyledi.
Eroğlu, “Bazı yorumlar yapıldı. Eroğlu kazandırdı ve Akıncı’yı aday yaptı ki CTP’yi bölsün diye. Mağusa’da bazı CTP’liler milletvekilliğini kaybetti; Eroğlu kaybettirdi dediler. Biraz da insaf yahu” diye konuştu.

İskele’de öğrencilerle buluştu
Öte yandan Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, dün iskele bölgesinde temaslarda bulundu. Bu çerçevede İskele Emekliler Cemiyeti’ni ziyaret eden Derviş Eroğlu, daha sonra İskele Bekir Paşa Lisesi, İskele İlker Kartel İlkokulu ve İskele Maarif Anaokulu’nu ziyaret etti.
Eroğlu, okul ziyaretleri sırasında öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.
İskele Emekliler Cemiyeti’ni ziyaretinde 19 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Kıbrıs konusunda konuşan Derviş Eroğlu’na ziyaretlerinde UBP İskele milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ve Hamit Bakırcı, DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474