banner564

Eroğlu: Takdirle izliyorum

GAÜ’nün yeni akademik yılı ve Vecihi Hürkuş Havacılık Yüksekokulu’nun idari binasının açılışı gerçekleştirildi

Eroğlu: Takdirle izliyorum
banner598
Kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) 2014-2015 akademik yıl  törenle başladı. GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan akademik yıl açılışında, açılış konuşmaları yapıldı, GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri tarafından dans gösterisi sunuldu, açılış dersi verildi, resepsiyon ve 30’uncu yıl anı fotoğrafı çekildi.
 “Barış ve sağlık” temalı akademik yılın açılış dersini; “yükseköğretim olgusunun içselleştirilmesi açısından işletme eğitim ve araştırma, bir yukarı Avusturya örneği” konusunda Uluslararası Üniversite Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Dr. Gerald Reisinger verdi.
Akademik yıl açılışı öncesinde ise bu yıl üniversite bünyesinde eğitim ve öğretime başlayan GAÜ Vecihi Hürkuş Havacılık Yüksekokulu’nun idari binasının açılışı gerçekleştirildi. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile okul Müdürü Hakkı Doğankaya’nın birer konuşma yaptığı etkinlikte, idari binanın açılışını Vecihi Hürkuş’un Kızı Gönül Hürkuş yaptı.

Öğrenciler paraşütle atladı
Etkinlikte GAÜ’lü öğrenciler de paraşüt atlayışıyla microlight uçuş gösterisi sundu. GAÜ akademik yıl açılışı kapsamında bugün öğleden sonra Girne’de kortej yürüyüşü gerçekleştiren GAÜ’lüler ayrıca Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundular. GAÜ’lüler Atatürk Anıtı’nda ayrıca konser etkinliği de gerçekleştirdiler.Törenlere, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, SSTK Fatih Yarımbaş, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Rektör Vekili Prof. Sadık Ülker, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Yıldırım Öner, bazı üst düzey yetkililer, davetliler ve GAÜ’lü yönetici, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Eroğlu: Hedeflere ulaşılacak
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada, GAÜ’nün 30’uncu akademik yılı açılış töreninde bulunmaktan onur duyduğu belirterek, kendisinin Başbakanlık yaptığı dönemde kurulan üniversitenin gelinen aşamada kaydettiği gelişmeyi takdirle izlediğini vurguladı. Ülkede geçmişte konulan 15 bin öğrenci, 30 bin yatak hedefinin bugün kat ve kat aşılarak bugün 60 -70 binlere ulaşıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, şimdilerde 100 bin öğrenci sayısı konuşulduğunu kaydetti. Bu hedefe de ulaşılacağına kesin gözle baktığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu durumda hükümetlere gerekli altyapının hazırlanması ve eksikliklerin giderilmesinde büyük görevler düştüğüne işaret etti.
Bu yıl ‘barış ve sağlık’ temalı olan akademik yılın isabetli ve doğru olduğunu belirten Eroğlu, Kıbrıs adası etrafındaki bölge ülkelerine bakıldığında insanların barış ve sağlık hizmeti talep ettiğinin görüleceğini söyledi.


Akça: Öğrenci sayısı 100 bine ulaşacak
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 30’uncu kuruluş ile 2014-2015 akademik yılının tüm akademisyen ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, GAÜ’yü kuran ve bugünlere getirenlere teşekkürlerini sundu.
Ülkedeki yükseköğretim sektörünün adayı “eğitim adası” haline dönüştürdüğünü ifade eden Büyükelçi Akça, KKTC genelinde yüksek öğretimde öğrenci sayısının gelinen aşamada 72 bini aştığını kaydetti.
Öğrenci sayısının son 3 yılda yüzde 67’lik gibi bir artışı gösterdiğini belirten Akça, bu trend değerlendirildiğinde yüksek öğretimdeki öğrenci sayısının 100 bine ulaşacağının rahatlıkla görülebileceğini vurguladı.
Öğrencilerin okul dışı sosyal yaşamlarını geçirecek eğlence yerlerinin az olması konusuna da değinen Büyükelçi Akça, okul yakınlarında açılan bet ofisleri konusunda ise “eğitim adası” konseptine ve Türk toplumuna uymayan bu duruma yetkililerin müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.


Akpınar: 3 kıtada küresel yüksek öğrenim
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün 30’uncu kuruluş yılında 3 kıtada mevcut kampüsleriyle küresel yüksek öğretim olgusuna yön vermenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek, yeni akademik yılın tün akademik personele ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Vehbi: 15 bin hedefine çok yaklaştık
GAÜ CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Kurucu Rektör Serhat Akpınar’ın 1985 yılında aldığı üniversite açma kararının onun kararlılık ve vizyonunu yansıttığını belirterek, geçen 30 yıllık sürede atılan başarılı adımlarla GAÜ’nün her geçen gün büyüdüğünü vurguladı.
Vehbi, üniversiten 2015 yılında belirlediği 15 bin öğrenci sayısı hedefine bugün çok yaklaştıklarını ve mutlak surette ulaşacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473