banner564

Ersan: Tarih öğretilmeli

Onurlu ve yaşayabilir bir anlaşma istediklerini belirten Şehit Aileleri derneği Başkanı Ersan, önemli bir uyarı yaptı:

Ersan: Tarih öğretilmeli
banner598
   Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası çerçevesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor.
   Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan yaptığı konuşmada, bugünün toprağı vatan yapan, Kıbrıs Türk mücadele şehitlerini anma günü olduğunu söyledi. Kıbrıs Türklerinin, Rumlar tarafından yıllarca horlandığını, itilip, kakıldığını, katledildiğini söyleyen Ersan, Kıbrıs Türklerinin direnmekten vazgeçmeyerek, mücadeleyi sürdürdüğünü, haklı davasına sahip çıkarak, Anavatan Türkiye’ye her zaman güvendiğini kaydetti.
   Onurlu ve yaşayabilir bir anlaşma için çalışmanın herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Ersan, genç nesillere tarihin öğretilmesi gerektiğini söyledi.
   “Bizler savaş istemiyoruz, savaş kötüdür. Türk askeri özgürlüğümüzün devamıdır. Aziz şehitlerimiz, KKTC’nin tapusudur” diyen Ertan Ersan, Rumlarla, iki kesimli, ayrı bölgeli, eşit haklara sahip olarak yaşamak istediklerini kaydetti. 
   Ersan konuşmasının sonunda, İngiltere’de yaşayan bir şehit kızının mektubunu ve Kemal Durmaz’ın şehitler için yazdığı şiiri okudu. 

AKM’de anma töreni

   21-15 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle ilk tören Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde saat 09.30’da yapıldı. Anma töreninin ardından, şehitler için Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.
   Lefkoşa Şehitler Abidesi önündeki törende, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Anma töreninde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş anıt özel defterini imzaladı.

Gergin: Yeni nesillere anlatılmalı

    Anıt özel defterinin imzalanması ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan (GKK) Piyade Kurmay Binbaşı Mahmut Gergin törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Bugünün, ENOSİS hayalleriyle yaşayan Rum-Yunan ikisinin Kıbrıs Türk halkına zulmettiği, acıların ve gözyaşlarının sel olduğu Kanlı Noel’in 51. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Gergin, Rumların, BM ve dünyanın gözleri önünde Kıbrıs Türk halkına karşı insanlık suçu işlediklerini söyledi.
   Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesinin asla unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Gergin, Kıbrıs Türk halkının yaşadıklarının çarpıtılmadan yeni nesillere anlatılması gerektiğinin vurguladı. Mücadele tarihi hakkında bilgi veren Gergin, 1960’ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti ve 1963’te başlayan olayları anlattı.

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği 

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği yetkilileri, 21 Aralık Şehitler Haftası çerçevesinde Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.
Kıbrıs Türklerinin 1955’ten 19 Temmuz 1974’e kadar çok büyük mezalimler gördüğünü belirten Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, her ailede şehitlerin olduğunu, Rumlar ile iç içe yaşamanın mümkün olmadığını söyledi. Türkiye ile et ve tırnak gibi olunduğunu vurgulayan Ersan, “biz kendi devletimizde, kendi bayrağımız altında hür ve özgür olarak yaşamak istiyoruz” dedi.

Leymosun Kültür Vakfı

Leymosun Kültür Vakfı, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, mesajında, Limasol ve diğer şehirlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi ve şehitleri saygıyla andıklarını belirtti. 
   Rasımoğlu, Vakıf olarak, şehitlere saygı için, Limasol’daki eski Türk hastanesinin bahçesinde yatan şehitlerin mezar taşlarını 2015 yılının ilk yarısında, ailelerinden onay alarak yenileyeceklerini de duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473