banner564

Ertuğruloğlu: “Süreç şeffaf değil”

Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu, mülkiyet konusunda insanları rahatsız eden gelişmeler yaşandığını söyledi

Ertuğruloğlu: “Süreç şeffaf değil”
banner598
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu dün katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs konusu, hükümet çalışmaları ve UBP kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs müzakere sürecinin şeffaf olduğunu düşünmediğini, Rum tarafını heyecanlandıran, “Türk tarafı her şeyi vermeye hazırmış” gibi bir görüntü olduğunu ifade ederek, mülkiyet konusunda insanları rahatsız eden gelişmeler yaşandığını söyledi.
Her KKTC vatandaşı gibi mülkiyet konusunda son derece rahatsız olduğunu, insanları rahatsız eden olaylar yaşandığını ifade eden Ertuğruloğlu, ellerinde tapularla gelen Rumların insanları rahatsız ettiği bilgilerinin kendilerine de geldiğini anlattı.
Mülkiyetle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin , “41 yıldır bu evlerde oturan insanların hakkı önceliklidir” diye kararı olduğuna işaret eden Ertuğruloğlu, masadaki müzakerecilere, masada bunları gündeme getirip getirmediğini sormak gerektiğini vurguladı.
CTP-UBP hükümetinin, oy hesabı yapmadan iş yapmak için kurulduğunu ve elini taşın altına koyduklarını vurgulayan Ertuğruloğlu, hükümetin ancak Kıbrıs konusundaki kutuplaşmadan dolayı bozulabileceğini,  bozulması için başka bir neden olmadığını ama koalisyona da mahkum olmadıklarını kaydetti. 

“Hırs mantığın önüne geçti”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayında genel başkanlık için aday olanların partiye zarar verdiğini, savunan Ertuğruloğlu, “UBP’ye verilen zarar KKTC’ye verilen zarardır” dedi.
UBP kurultayına bu kadar fazla dalya gidileceğini önceden öngördüğünü ve milletvekili arkadaşlarına bu yönde defalarca, kişisel hırları bir kenara bırakıp, kurultaya kenetlenerek gidilmesi yönünde konuşmalar yaptığını ifade eden Ertuğruoğlu, hırsın mantığın önüne geçtiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474