banner564

“Eşim ve çocuğum orada”

Yurtdışına çıkış yasağı olduğu halde kaçak olarak Güney Kıbrıs’a giden ve aynı yolla geri dönerken yakalanan Raif Mavideniz, mahkemede kendisini savundu

“Eşim ve çocuğum orada”
banner598
Melin DOBRAN
Uyuşturucu suçundan dolayı teminat altında serbest bırakılan ve bu nedenle yurt dışına çıkış yasağı bulunan Raif Mavideniz, kaçak olarak gittiği Güney Kıbrıs’tan ülkeye dönerken yakalandı. Lokmacı bölgesinden gizlice KKTC'ye giriş yapmaya çalışırken yakalanan zanlı, Güney Kıbrıs’a ailesi olduğunu, onları görebilmek için suç işlediğini öne sürdü. Zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlı Raif Mavideniz’in 24 Kasım tarihinde, saat 21.20 sıralarında, Askeri Yasak Bölge olan Lokmacı bölgesinden gizlice KKTC'ye giriş yapmaya çalıştığı sırada yakalandığını söyledi. Polis, yakalanan zanlının üzerinde yapılan aramada başkasına ait olan Kıbrıs Cumhuriyeti sürüş ehliyeti ve pasaportu bulunduğunu kaydeden polis, mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini, ayrıca yapılan soruşturmada zanlının Nisan ayı içerisinde yine benzer suç işleyip teminata bağlandığını söyledi.Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi onaylarken söz hakkı verilen zanlı, pişman olduğunu ancak bu suçu işlemeye mecbur kaldığını belirtti.Zanlı, eşinin ve çocuklarının Güney Kıbrıs’ta olduğunu ve Kuzey’e gelmek istemediğini ve onları görmek için bu yola başvurduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473