banner564

Eski bakanlardan Ahmet Atamsoy hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Ahmet Atamsoy hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Ahmet Atamsoy hayatını kaybetti
banner598
Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Eski Bakanı Ahmet Yusuf Atamsoy dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde vefat etti. 
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamada, Ahmet Yusuf Atamsoy’un resmi cenaze töreni ile ilgili bilginin daha sonra duyurulacağı kaydedildi. 

Diyalog’a ülke gündemini değerlendirmişti
Ahmet Yusuf Atamsoy, geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret ederek, eski bir siyasetçi gözüyle ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmiş, çarpıcı tespitlerde bulunmuştu. Atamsoy’un, “Üçlü kararname kalkmalı” başlıklı söyleşisi, 20 Mayıs 2014 tarihinde Diyalog gazetesinde yayınlanmıştı. 

Atamsoy’un özgeçmişi 
Ahmet Yusuf Atamsoy 1936 yılında Mağusa kazasına bağlı Sazlıköy'de doğdu. Öğretmen Koleji'nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik, daha sonra da memur olarak görev yaptı.
Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin ilanından (1975) sonra oluşturulan ilk Kurucu Meclis'in üyelerindendir. 
1981 Genel Seçimlerine Demokratik Halk Partisi Milletvekili adayı olarak katıldı, kazanamadı; ancak Demokratik Halk Partisi'nin de ortağı olduğu "3. Çağatay Hükümeti'ne " (15 Mart 1982-29 Kasım 1983) dışarıdan "Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanı" görevine atandı.
K.K.T.C.'nin ilanından sonraki Kurucu Meclis'te de görev alan Atamsoy; milletvekili adayı olduğu partisinin (DHP) 23 Haziren 1985 tarihli Genel Seçimlerdeki % 8'lik barajı aşamaması nedeniyle, Meclis dışında kaldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473