banner564

Eski hesaplar açıldı

Telefon Dairesini 4 yılda 57 bin lira zarara uğratmakla suçlanan memur Mehmet Gazi’nin başı belaya girdi

Eski hesaplar açıldı
banner598
Telefon dairesinde görevde bulunduğu dönemde yapmış olduğu işlemlerle kurumu zarara uğratan zanlı Mehmet Gazi tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.  
  Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Davulcu olayla ilgili bulguları aktardı. Davulcu, huzurda bulunan zanlı Mehmet Gazi’nin Sayıştaylık tarafından Telefon dairesinde yapılan incelemede, Ocak 2012 – Ağustos 2016 tarihleri arasında kullanımında bulunan bilgisayar üzerinden yapmış olduğu işlemler üzerinde oynama tespit edildiğini söyledi. 
   Polis, bu işlemler neticesinde kurumun 57 bin 914 TL zarara uğratıldığının tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlı aleyhine kamu görevlisi tarafından hırsızlık suçundan bir soruşturma başlatıldığını ve yürütülen bu soruşturmaya etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Yargıç Rauf Kürşad, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474