banner564

Eski süreç kapandı 

Cumhurbaşkanı Akıncı, 16 Nisan’da Rum liderle gerçekleştireceği buluşmada durum tespiti yapacağını belirtti

Eski süreç kapandı 
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Marmara Grubu Vakfı’nın davetlisi olarak 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılarak konuşma yapmak amacıyla İstanbul’a gitti.
Akıncı, Ercan’dan ayrılmadan önce basına yaptığı açıklamada katılacağı zirveyle ilgili bilgi verdi ve 16 Nisan’da Rum liderle gerçekleştireceği buluşmaya dair açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Eğer herhangi bir şey olacaksa, asla eskisi gibi olmayacak. Eski süreç kapanmıştır. Geçmişe ait bir olaydır. O çerçevede 50 yıl geçti. Ucu açık süreçlerin bizi bir yere götürmediğini, götürmeyeceğini gördük. Geleceği ortaklaşa şekillendirme iradesi var mı, fikir birliği söz konusu mu, temel vizyonumuz aynı mı, ortak modalitelerde anlaşabilecek miyiz bunları konuşacağız” dedi.
Akıncı’ya İstanbul ziyaretinde eşi Meral Akıncı eşlik ediyor. 


İstanbul’da KKTC’yi tanıtan stand olacak
Marmara Grubu Vakfı’nın davetiyle katılacakları 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde 40’tan fazla ülkeden 500’e yakın devlet ve hükümet temsilcisinin, akademisyenin ve iş insanının olacağını söyleyen Akıncı, zirvede, Cumhurbaşkanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı KKTC’yi tanıtan bir stand olacağını da belirtti. 
Akıncı, “Böyle bir stand geçtiğimiz yıl ilk defa kuruldu. Etkili oldu. Yeniden talep geldi. Bu fırsatı değerlendiriyoruz” dedi. 
Cumhurbaşkanı, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın da zirveye katılacağını, şehirlerle ilgili oturumda ülkeyi temsil edeceğini belirtti.
21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde teknoloji ile siyasetin etkileşiminin değerlendirileceğini de aktaran Akıncı, “Teknolojinin gelişmesi durdurulamaz bir süreç. İnsanlığın teknolojik gelişmeyi hangi yönde kullandığı son derece önemli. Ortadoğu’da, yanı başımıza yaşananları ve yaşanma potansiyeli taşıyan tehlikeleri hep beraber gözlemliyoruz. Bugün içinden geçilmekte olan ateş çemberinin bir an önce sona ermesini canı gönülden arzu ediyoruz ama sadece arzu etmek yeterli olmuyor. Bu kan gölü ne yazık ki devam edip gidiyor ve teknoloji savaşlarda kullanıldığı zaman ne kadar yıkıcı olduğunu hep birlikte görüyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, teknolojinin insanlığın gelişimi için doğru kullanılmasının, siyasetin bu konuda yön verici, yol çizici olmasının son derece önemli olduğunu söyleyerek, tüm bunların zirvede değerlendirileceğini belirtti.
Akıncı, yurda bugün akşam dönecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473