banner564

Eşkıya dağa çıktı

Tatil amacıyla Trodos'a giden Kıbrıslı Türklerin araçları Rumlar'ın saldırısına uğradı, lastikler kesildi, kaportalar ezildi

Eşkıya dağa çıktı
banner598
Sonuç CEVİZCİ
Güney Kıbrıs’taki fanatik Rumların, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor. Irkçıların son hedefi Trodos’a tatile giden Kıbrıslı Türkler oldu. Kış mevsiminde kar keyfi yaşamak için Tordos’a giden ve oradaki otellerde konaklayan 5 Kıbrıslı Türkün park halindeki araçlarının lastikleri kesici aletle parçalandı.
Otelde güvende olacaklarını düşünen Kıbrıslı Türkler, sabah arabalarının yanına gittiklerinde gördükleri manzara karşısında şok oldu. “Eşkıya dağa çıktı” yorumunda bulunan ve ırkçı saldırıyı kınayan Kıbrıslı Türkler, olayın faillerinin bulunması için Rum polisine şikayette bulundu.
Araçlarının lastiklerini yaptırdıktan sonra, can güvenliği nedeniyle tatillerinin yarıda kesen Kıbrıslı Türkler, KKTC’ye geri döndü.

Gece yarısı lastikleri kestiler…
Trodos’taki otelin park yerinde aracı hasar gören Kıbrıslı Türk Hasan Dinçer, Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, “Konakladığımız otelin park yerinde bulunan araçlarımız gece kimliği belirsiz kişilerce hasara uğratıldı. 5 Türk bir de Rum plakalı aracın lastikleri bıçakla parçalanmış. Sabah olayı fark eder etmez hemen polise başvurduk. Bizlere gerekli incelemenin yapılacağı ve soruşturma başlatılacağı bildirildi. Yaşadığımız üzücü olayın ardından can güvenliğimizi de düşünerek araçlarımızı tamir ettirip Kuzey Kıbrıs’a döndük” dedi.

“ELAM üyesi deyip geçmemek lazım…”
Güney Kıbrıs’ta son dönemlerde artan ırkçı saldırılara dikkat çeken Hasan Dinçer, “En güvenli yer olarak görüp gittiğimiz Trodos’taki otelde bile bunu yapmaya cesaret ediyorlar. Rum Yönetiminin bu insanlara gerekli cezayı vermesi gerekiyor. Bundan sonra Güney Kıbrıs’a tatile gitmeyi düşünmüyorum” diyerek endişelerini seslendirdi. 
Hasan Dinçer, yapılan saldırıyı Rum toplumunun tamamına mal etmenin haksızlık olacağını belirterek şunları aktardı:, “Bunu yapanlar ENOSİS yanlısı ELAM üyeleridir. Onların da sayıları toplamda yüzde 10’u geçmez. Ancak dikkate alınması gerekiyor. Zara boyutları giderek artıyor. Rumların Türk düşmanlığı aşılayan eğitim sistemini kesinlikle değiştirmesi gerekiyor. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren Türk kızgınlığı öğretildiği için onlarda bilinçsizce zarar verici hareketlerde bulunuyorlar. Türk düşmanlığı çizgisi ortadan kalkmadıkça Rumlarla bir arada yaşayabilmemiz imkansızdır.”

Erhürman: Anastasiadis sorumluluk üstlenmeli
Güney Kıbrıs’ta yaşanan olayın ardından Kuzey Kıbrıs’tan ırkçı saldırıya tepki yağdı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel facebook sayfasından olayı kınayarak, Rum lideri Nikos Anastasiadis’i sorumluların bulunması yönünde göreve davet etti.
Erhürman mesajında şunları aktardı, “Trodos'ta beş Türk ve bir de Rum plakalı araca zarar verilmiş. Sayın Anastasiadis doğrudan sorumluluk üstlenmeli ve bu tip fiilleri gerçekleştirenlerle ilgili ciddi soruşturma yapılmalı. Belirli aralıklarla karşımıza çıkan bu girişimler görmezden gelinir ve hiçbirinde bir yargısal sonuca ulaşılamazsa, Kıbrıslı Türklerin güven duygusunun yaralanması barışı isteyen insanların es geçeceği bir durum değildir…”

Muhtar Meraklı’dan ‘İnce’ uyarı…
Irkçı saldırıya tepki gösteren yüzlerce Kıbrıslı Türk’ten birisi de Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı idi… Muhtar Meraklı kendine has üslubu ile Sosyal medya hesabından Güney Kıbrıs’a gidecek olanları uyardı. Muhtar Meraklı’nın mesajı şu şekilde, “Trodos’a gezmeye gidecek olanlar arabanızın yanından ayrılmayın. Geçtiğimiz gün Trodos’a gezmeye giden 5 Kıbrıslı Türkün arabalarının lastikleri kasıtlı olarak kesilmiştir. Rum polisi olayı henüz diğerleri gibi aydınlatamamıştır. Rumlardan korkmayıp da güvenenlere önemle duyurulur…”

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474