banner564

Etkili hizmet için şart

TDP’yi ziyaret eden Ahmet Benli, belediyelerin özerkliği konusunda atılması gereken adımlar olduğunu söyledi

Etkili hizmet için şart
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU 
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, belediyelerin özerkliği konusunda atılması gereken adımlar olduğunu söyledi.  Ahmet Benli başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyeti, bugün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti. 
Benli, Özyiğit’le görüşmelerinde yaptığı konuşmada 14-15 Temmuz’da belediyelerin sıkıntılarıyla ilgili bir çalıştay düzenlediklerini anlattı. “Bizim derdimiz halkın her kuruşunu etkin hizmete dönüştürebilmek” diyen Benli, konuşmasında çalıştay sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi. Benli, çalıştayda özerklik konusunda atılması gereken adımlar olduğunun ortaya konduğunu anlattı. 
Yıllar içinde alınan kararlar ve yapılan yasaların, yerinden ve hızlı yönetim için kurulmuş olan belediyeleri hantallaştırdığını dile getiren Benli, denetim konusuna da değinerek, belediyelerin her türlü denetime açık olduğunu ancak bunun bağımsız denetim olması gerektiğini söyledi. 
2006 yılında belediyelerin yerel gelirlerinin 3’te 1’ini emlak vergileri oluştururken, gerekli güncellemelerin yapılmaması nedeniyle bu gelirlerin eridiğini anlatan Benli, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.  Su yönetimi konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Benli, ilgili dairede personel ve imkân sıkıntısı yaşandığını anlattı. 
Öte yandan Türkiye’den gelen suyla ilgili uluslararası anlaşma dolayısıyla altyapı yatırımlarının durduğunu belirten Benli, bunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini dile getirdi. 
51/95 sayılı yasanın acilen güncellenmesi gerektiğini de kaydeden Benli, bütün bu sorunlarla ilgili bir heyet kurulduğunu dile getirerek destek istedi. 

Özyiğit: İş ve güç birliğimiz devam edecek
Cemal Özyiğit de TDP’nin Belediyeler Birliği’yle her zaman iş ve güç birliği yaptığına işaret ederek, Birliğin Türkiye’den gelen suyla ilgili daha önce yaptığı çalışmaya da destek verdiklerini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474