banner564

‘Evet yaptık’

Karavanın üzerine yanıcı madde dökerek kundaklayan Metin Ateş ve Sinan Değirmenci; doğru beyan ile polise yardımcı oldu:

‘Evet yaptık’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesinde, Balalan-Kaplıca kuzey sahil yolunun 5 ve 6’ıncı kilometreleri arasında, Yudi Plajı mevkiinde, Mehmet Öztürk’e ait karavan üzerine yanıcı madde döküldükten sonra kundaklandı. Yangın sonucu karavan içerisinde bulunan 3 adet mutfak tüpü, 1 adet mini buzdolabı, 1 adet tezgah üstü gazocağı, 1 adet gözleme ocağı, elektrik sistemi, 4 adet masa, 6 adet sandalye ve muhtelif büfe malzemeleri tamamen yandı.
Polis, olayla ilgili yürüttüğü soruşturma neticesinde kundaklamayı gerçekleştirdiği iddia edilen Metin Ateş ile Sinan Değirmenci’yi gözaltına alarak tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkardı.

Çakmakla ateşledi
    Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Murat Ergün, 23 Haziran 2017 tarihinde, Balalan-Kaplıca Kuzey Sahil yolu üzerinde Yudi Plajı mevkiinde bulunan Mehmet Öztürk’e ait karavanın üzerine yanıcı madde döküldükten sonra kundaklandığını söyledi. Yapılan soruşturma neticesinde mahkeme huzurundaki zanlıların kundaklama olayı ile ilgili şüpheli olarak gözaltına alındığını anlatan Ergün, zanlıların vermiş oldukları ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Ergün, zanlı 1 Metin Ateş’in, yanıcı maddeyi döktükten sonra tasarufunda bulundurduğu çakmak ile karavanı ateşlediğini itiraf ettiğini de sözlerine ekledi.

Bayramı hücrede geçirecekler
    Soruşturmanın henüz yeni başladığına ve zanlıların ifadelerinin araştırılacağına dikkat çeken Ergün, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2017, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474