banner564

Fabrika gibi

Polisin baskın yaptığı evde 235 gram uyuşturucu, 4 hassas terazi, 5 adet de öğütücü bulundu

Fabrika gibi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün aldığı ihbarla harekete geçen Narkotik Şube ekipleri, Çanakkale Mahallesinde bir eve yaptığı operasyon 235 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdi.
Evde uyuşturucunun yanında, uyuşturucu tartımında kullanılan 4 adet hassas terazi ile 5 adet öğütücü ve 3 adet uyuşturucu kalıntısı içeren sigara izmaritine de emare olarak el konuldu.
Polis, ayrıca uyuşturucu satışından kazanıldığına inanılan yaklaşık 30 bin TL nakit parayı da emare olarak aldı.
Mesele ile ilgili Lübnan uyruklu Rami Khazaal, İran uyruklu Saman Maleki ve Hindistan uyruklu Hamid Ahmad Khan’ı gözaltına alan polis, zanlıları tutukluluk istemi ile dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Polisi görünce neye uğradığını şaşırdı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Bicenleroğlu, 22 Eylül 2016 tarihinde aldıkları bir ihbar ile zanlıların Çanakkale mahallesinde bulunan ikametgahlarına bir operasyon düzenlediklerini söyledi. 
Zanlı 1 Rami Khazaal’ın kendilerini görmesinin ardından elinde tuttuğu ve içerisinde uyuşturucu içerdiği inanılan sigarayı yere attığını belirten Biçenleroğlu, konu sigaranın emare olarak alınmasının ardından ikametgah içerisinde arama gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Mutfak masası uyuşturucu tezgahı gibi…
Evin mutfak kısmında, masa üzerinde şeffaf poşete sarılmış vaziyette yaklaşık yarım gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulduklarını aktaran Biçenleroğlu, aynı masa üzerinde 1 adet uyuşturucu madde içeren sarma sigara bulduklarını söyledi. 
Yine aynı masa üzerinde uyuşturucu kalıntısı içeren hassas terazi bulduklarını anlatan Biçenleroğlu, beyaz bir poşet içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan 14 boş paket ele geçirdiklerini anlattı. 
Yine mutfak kısmında gri bir bel çantası içerisinde 5 ayrı kilitli poşet içerisinde 5 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini anlatan Biçenleroğlu, salon kısmınd 1 adet öğütücü ile beraber siyah bir çanta içerisinde 3 adet kilitli poşete gizlenmiş halde 4 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. 

Satışa hazır bin adet ambalajlı paket…
Yine aynı yerde 1 adet öğütücü de bulunduğunu belirten Biçenleroğlu, uyuşturucu satışında kullanıldığına inanılan yaklaşık bin adet ambalajlı paket bulduklarını ifade etti. Buzdolabı içerisinde bulunan çıtçıtlı poşet içerisinde 110 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini mahkemeye aktaran Biçenleroğlu, yine aynı buzdoabında ayrı bir poşette 45 gram, bir başka poşette ise 20 gram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini dile getirdi. 
Salonda bulunan kanepe üzerinde 1 gram hint keneviri bulduklarını da belirten Biçenleroğlu, koltuk üzerinde bir adet öğütücü ve uyuşturucu içeren 1 adet sarma sigara bulduklarını ifade etti.

Polis elini attığı her yerde uyuşturucu buldu
İkametgahın üst kısmında yatak odasında sırt çantası içerisinde bir adet öğütücü ve hassas terazi ele geçirdiklerini belirten Biçenleroğlu, boyun çantası içerisinde ise 1 gram hintkeneviri bukduklarını söyledi. Yine yatak odası içerisinde plastik bir kap içerisinde 50 gram hintkeneviri bulduklarını anlatan Biçenleroğlu, aynı kısımda bir adet hassas terazi daha ele geçirdiklerini aktardı. 

Paralar da masanın üzerindeydi…
Ayrıca salonda bulunan masa üzerinde, uyuşturucu satışı gelirinden elde edildiğine inanılan bin 725 TL, 2 bin 900 USD, 100 EURO, ve 40 bin İran Riyali bulduklarını belirten Biçenleroğlu, zanlı 1 Ram Khazaal’ın aracında yapılan aramada ise 3 bin USD le geçirildiğini söyledi.

Hamid’in evinde de uyuşturucu kalıntısı bulundu
Zanlı 3 Hamid Ahmad Rahman’ın  ikamethahında da bir arama gerçekleştirdiklerini anlatan Biçenleroğlu, mutfak kısmında 2 adet uyuşturucu kalıntısı içeren poşet ile yatak odasında öğütücü bulduklarını söyledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığına vurgu yapan Biçenleroğlu, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Sanıvar: Maleki ve Khan misafirdi
Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar, tutukluluk talebine itiraz etmezken, zanlı 2 Saman Maleki ile zanlı 3 Hamid Ahmad Khan’ın konu evde misafir olduklarını ve uyuşturucu maddelerle alakalarının olmadığını ileri sürdü.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473