banner564

Farkındalık yaratılacak

“Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” nedeniyle Ekim’de bir dizi etkinlik düzenlenecek

Farkındalık yaratılacak
banner598
 Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” nedeniyle ekim ayı boyunca bir dizi etkinlik düzenleyecek.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Meclis önünde “Pembe Balon” etkinliği gerçekleştirecek. Ay boyunca kermesler, açık arttırmalar, dayanışma yemeği tiyatro, rozet günü gibi birçok etkinlik yapılacak. Bu yıl ayrıca hazırlanan tişörtlerle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “Pembe Giyme” günü etkinliği gerçekleştirilecek; öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla seminerler verilecek. Öte yandan bu yılki etkinlikler çerçevesinde Türkiye’den 8 erkek sanatçı çıplak pozlar vererek fotoğraflar çektirdi. Bu projeyle, erkekler kadınlara destek belirterek, meme kanserinin teşhis ve tedavisinde moralin önemi vurgulandı ve utanılacak bir yanı olmadığı mesajı verdi.  KHYD Başkanı Raziye Kocaismail ile derneğin Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, yarın başlayacak ve ay boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi vermek amacıyla  KHYD Merkez Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Kocaismail: En çok görülen kanser türü

Toplantıda konuşan KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, meme kanserinin, adada da en çok görülen kanser türü olduğuna dikkat çekerek, bu hastalığın erken teşhis edildiğinde önlenebildiğine işaret etti.
Meme kanserinin erken teşhisi halinde yüzde 99 oranında hayatta kalma şansı bulunduğunu vurgulayan Kocaismail, ay nedeniyle hastanelerdeki kampanyaların yeniden başlatıldığını söyledi.

“Ekim kontrol ayı olsun”
Ay boyunca her kadının bir yakınını, hatta erkeklerin eşlerini kontrol için teşvik etmesini isteyen Kocaismail, ekim ayının kontrollerin yapılacağı ay olarak belirlenmesini istedi. Kocaismail, bu şekilde ihmallerin de önüne geçilebileceğine işaret etti.
Raziye Kocaismail, ay boyunca yapılacak etkinliklerle hem farkındalık yaratılacağını, hem de dernek için gelir elde edilebileceğini kaydetti.


Çağlar: Her geçen yıl artıyor
KHYD Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar da, her yıl olduğu gibi bu yıl da ay nedeniyle bir dizi etkinlik planladıklarını kaydetti.
Kanser hastalığının tüm dünyada giderek artış gösteren önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çeken Çağlar, meme kanserinin dünyada görülme sıklığı olarak ikinci sırada bulunduğunu söyledi.
Dünyada kadınlar arasında görülen tüm kanserlerin yüzde 25’ini meme kanserinin oluşturduğuna dikkat çeken Çağlar, meme kanserine karşı farkındalığı yaratmak, bilinçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473