banner564

Fikri Toros Girne’den aday

CTP lideri Erhürman kontenjan hakkını sivil toplum örgütü başkanlarından yana kullandı

Fikri Toros Girne’den aday
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) kontenjan adayları belirlendi.  Genel Başkan Tufan Erhürman sosyal medya hesabından fotoğraflarla belirlediği adayları duyurdu. 
9 kontenjanının tamamını kullanan Erhürman, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerini tercih etti. CTP’nin kontenjan aday olarak gösterdiği isimlerden en dikkat çekenleri Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları oldu. Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, dün aday olmasını açıklamasıyla birlikte oda başkanlığı görevinden de istifa ettiğini duyurdu. 

Lefkoşa’da başkanlar aday 
CTP’nin Lefkoşa kontenjan adayları Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Başkanı, iş adamı Ahmet Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk Ortopedik özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ile Tıp-İş Başkanı Sıla Usar oldu. 

Mağusa ve İskele’de üretici ve eğitimciler 
Mağusa’daki kontenjan adaları arasında Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ile DAÜ öğretim üyesi, ayni zamanda DAÜ-SEN Örgütlenme Sekreteri Hamit Caner. İskele kontenjan adayı da bir eğitimci, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli oldu.

Girne adayları iş dünyasından 
Cumhuriyetçi Türk Partisi, Girne’de de önemli isimleri adaylık kontenjanından kullandı. Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ile Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’u CTP’nin Girne listelerinden seçime katılacak. Erhürman’ın Güzelyurt kontenjan adayı da Kıbrıs Türk Tabipler Birliği eski Başkanı, diş hekimi Filiz Besim oldu. Adaylık başvuruları için dün parti genel merkezine giden adaylar, Genel Başkan Tufan Erhürman ile birlikte fotoğraf çektirdi. Genel Başkan Erhürman, adaylık başvurularını kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474