banner564

First Lady’ler Sevgililer gününü kutlamıyor

Diyalog sordu onlar yanıtladı First Lady’ler 14 Şubat Sevgililer gününü kutlamıyor

First Lady’ler Sevgililer gününü kutlamıyor
banner598
Çiğdem AYDIN 
Tarihi Roma İmparatorluğu'na dayanan 14 Şubat Sevgililer Günü, her yıl olduğu gibi dün de büyük bir heyecanla kutlandı. Beraberlik yaşayanlar çiçeklerle, hediyelerle kutlama yaparken, First Lady’ler ise Sevgililer Günü’nde farklı bir şey yapmadıklarını dile getirdi. Diyalog’a konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, “Her yeni gün sevgi ile başlıyoruz. Özellikle sevgililer günü kutlamıyoruz. Bu yıl da yemeğimizi evde yedik” derken, 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi Oya Talat ise, “Sevgililer günü bana göre kapitalizmin bir ürünüdür” dedi. Talat, “Özel bir gün olarak kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu da, “Bizim için her gün sevgililer günüdür. Aslını isterseniz biz hiç sevgililer günü kutlamadık” şeklinde konuştu. 

First Lady’ler ne dedi?

Meral Akıncı: Her yeni günümüz sevgi ile başlar 
Biz özellikle sevgililer günü kutlamıyoruz. Bizim için her yeni gün sevgi ile başlar. Bizim özel bir kutlamamız yok. Her gün özel bizim için. Her günü kendimize ayrı bir gün yaratıyoruz. Her gün yatağımızdan sevgi ile kalkıyoruz ve günümüzü de ona göre yaşarız. Her günümüzü renklendirmeye, farklı renkler yaratarak yaşamayı seviyoruz. Her zaman öyle yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu yıl da yemeğimizi evde yedik. Ama 14 Şubat’ın ayrı bir özelliği daha var o da üçüncü kızımın doğum günüdür. Yurt dışında şu anda… İnsanın bir sevgi günü olarak dünyaya geldiğini, sevgiye açık olarak büyüdüğünü ve çevrenin gösterdiği bazı olumsuzluklarla bu sevginin yontulduğunu ama yaşam boyu insanın bir yaşam enerjisidir bir yaşam sevincidir. Sevgi her an her yaşta ölene kadar ona ihtiyacımız vardır sevgi insanın yaşam enerjisidir.
Oya Talat: Sevgililer Günü kapitalizmin ürünü
Sevgililer günü bana göre kapitalizmin bir ürünü. Sevgililer gününü hiç kutlamadık kutlamam da. Özel bir gün olarak kabul ettiğimiz bir gün değil bizim için.  Zaten son dönemde abartıldı bu. 14 Şubat’ta da her akşam sıradan yaptığımız şeyleri yapacağım.
Bana göre özel günler,  bir takım görüşlerin duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı, bir konuyla ilgili uğraş verildiği günlerdir. Örneğin 8 Mart dünya kadınlar günü, çocuk hakları günü gibi, 1 Mayıs İşçi Bayramı gibi… Bu günler kutlama değil hedef günüdür ama sevgililer günü gibi sadece bir gün… İki insanın birbirini sevmesi illa ki bir günde abartılarak kutlanması inancına sahip değilim. Bu tür günleri de kutlama taraftarı değilim, hiç kutlamadık. 

Meral Eroğlu: Hiçbir zaman Sevgililer Günü kutlamadık
Bizim için her gün sevgililer günüdür. Aslını isterseniz biz hiç sevgililer günü kutlamadık. Biraz daha geleneksel yaşıyoruz. Zaten en güzel şey sevdiklerinizin yanınızda olmasıdır. Çoluk çocuk, torunlar, torun çocukları biz hep sevgiliyiz. Kutlamadığımız için bir hediye alış verişimiz de yoktur. Özel bir kutlama yok. Her yıl olduğu gibi, sadece doğum günlerinde, evlilik yıldönümlerinde ve yılbaşlarında hediyemizi alırız ama özel olarak bir sevgililer günü kutlaması yok. Bu yıl bir çorba yaptım, evde kahvaltı türü akşam yemeğimizi yedik. Akşamları hafif yemekler tüketiyoruz. Her şeyin başı sağlık sevgi huzur…” 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 03:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473