banner564

Füle bunu da görmeliydi

Kısa süreli yağmurlar, Gazimağusa’dan sonra Lefkoşa’yı da teslim aldı

Füle bunu da görmeliydi
banner598

Melin DOBRAN-Çağrı PEKÖZ

Kuzey Kıbrıs’ın birçok bölgesinde, yılların ihmali olan alt yapı eksikliği her sağanak yağmurdan sonra bir kez daha ortaya çıkıyor. Son günlerde önce Gazimağusa’da, dün de Başkent Lefkoşa’da etkili olan sağanak yağmur iki kenti de kelimenin tam anlamıyla teslim aldı. Lefkoşa’da

dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve dolu, bazı bölgelerde hasara neden olurken, aşırı yağış nedeniyle trafikte de sorunlar yaşandı, bazı yollar kapandı.

Yollarda mahsur kalan ve Diyalog muhabirine konuşan bazı vatandaşlar, başkentte yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunundan dert yandı.

 

Atık sorunu çözüldü alt yapı neden olmasın

Bazı vatandaşlar, Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin de katılımıyla önceki gün Haspolat’ta açılışı yapılan Yeni Lefkoşa Atık Su Arıtma Tesisi’ne atıfta bulunarak, “Kıbrıs’ın en büyük sorunlarından atık sular, Haspolat’ta açılan tesisle çözüldü. Keşke Füle bugün alt yapı eksikliğinden kaynaklanan rezilliğimizi de görseydi. Belki bu işe de bir çare üretilirdi” dedi.

 

Yağış birçok bölgeyi etkiledi

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dünkü sağanakta bazı dükkanlar ve evlerde aşırı yağış nedeniyle hasar meydana geldi.

Yağıştan en çok Yenişehir, Kızılbaş ve Domuzcular Burnu etkilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın bodrumunun arasında olduğu bazı binaları su bastı, bir kişi okullar yolunda araçta mahsur kaldı ve kurtarıldı.

 

Sağanak bugün de devam edecek

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında bulunan KKTC’de hava bugün parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağmurlu, haftanın diğer günlerinde ise ılık ve nemli hava kütlesinin etkisi altında parçalı bulutlu geçecek. Buna göre en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde; 22 ile 25, sahillerde ise 19 ile 22 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgar ise güney ile batıdan orta kuvvette, bugün zaman zaman kuvvetli esecek.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474