banner564

Galerici Rum yakalattı

Güney Kıbrıs’tan çaldıkları Mitsubishi marka aracı kuzeye geçiren Hasan Akmergiz ile Ali Akçam’ı kamera görüntüleri ele verdi

Galerici Rum yakalattı
banner598
Melin DOBRAN
Güney Kıbrıs’ta galericilik yapan Rum vatandaşı, çalınan aracının izini, güvenlik kamerası görüntülerinden bir dedektif gibi sürerek hırsızların Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığını ortaya çıkardı.
Rum galerici KKTC’ye gelerek, Akıncılar bölgesinde yaşayan Hasan Akmergiz ile Ali Akçam’ın, oto galerisinde bulunan Mitsubushi Lancer Evo 4 marka aracı çaldığı yönünde Türk polisine şikayette bulundu.
Rum galericinin verdiği kamera görüntüleri ve yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, iki zanlıyı önceki gün gözaltına aldı. 

Evo 4’ü bir kuş gibi uçurdular…
Zanlılar dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarılırken haklarında gümrüksüz mal tasarrufu suçundan soruşturma başlatıldığı açıklandı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlılar Hasan Akmergiz ve Ali Akçam’ın 19 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs ta bir oto galeriden çalmış oldukları Mitsubushi Lancer Evo 4 marka salon aracı birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra KKTC’ye geçirerek gümrüksüz olarak tasarruflarında bulundurduklarını tespit ettiklerini söyledi. 

Aranan 2 kişi daha var
Polis, mesele ile ilgili olarak zanlılarla birlikte olan isimleri tespit edilmiş 2 kişinin daha olduğunu ancak henüz yakalanmadığını belirtti. Polis, Güney’deki oto galerinin sahibinin polise gelerek şikâyetçi olduğunu ve kamera kayıtlarını polise teslim ettiğini bu doğrultuda soruşturma başlattıklarını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 05:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474