banner564

Garantörlüğe vurgu yaptı

Siber, “Benzer acıları yaşamış Kıbrıslı Türkler Filistin halkını çok iyi anlıyor” dedi

Garantörlüğe vurgu yaptı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM’nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen Parlamentolararası Kudüs Platformu tarafından organize edilen "Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumunda konuşma yaptı.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, sempozyumda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra yurtdışından parlamento başkan ve başkan yardımcıları da konuştu. 
Siber katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Filistin halkının yaşadıklarına, çektikleri acıya benzer acıları yaşamış bir halk olarak Kıbrıslı Türklerin, Filistin halkını çok iyi anladığını belirtti. Bir halkın kendi ülkesinde, kendi topraklarında özgür ve bağımsız yaşama hakkının elinden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Siber, Kıbrıslı Türklerin de geçmişte kendi ülkesinde gettolarda yaşamak zorunda bırakıldığını anımsattı. 
Kıbrıslı Türklerin de yakın tarihinde benzer yaşanmışlıkların olduğunu belirten Siber, Filistin halkına destek belirterek, bu soruna bir çözüm bulunmasının tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. 
Siber, bu bağlamda Kıbrıs'ta devam eden müzakere sürecinde güvenlik ve garantiler konusunda Kıbrıs Türk halkının, 1960 Anayasası’nda da mevcut olan Türkiye'nin garantörlük hakkının devamını istediğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474