banner564

‘Gavcar’ eziyeti

Rüzgarın şiddeti artınca, KIB-TEK’in 3 yıl önce satın aldığı çürük elektrik direkleri devrildi, ülke genelinde kesintiler yaşandı

‘Gavcar’ eziyeti
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kuzey Kıbrıs genelinde dün etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ahşap elektrik direklerinin devrildiği ve arızaların meydana geldiği öğrenildi.
   Diyalog’a konuşan El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu, gün boyunca birçok bölgeden şikayet aldıklarını ve tüm ekiplerin arızaları gidermek için seferber olduğunu söyledi. Öksüzoğlu, bazı bölgelerde sağlam olmayan ahşap elektrik direklerinin devrildiğini bvelirtirken “Biz bunlara Gavcar Direği diyoruz... Üzerine dokunduğunuzda bile gidiyor”dedi.
   Elektrik Kurumu’nun, sözkonusu direkleri 2014 yılında satın aldığını ve sağlam olmadıklarının görüldüğünü belirten Öksüzoğlu, yetkilileri uyardıkları halde herhangi bir değişimin olmadığını ifade etti.
  Ahşap direklerin genellikle 100-150 Sterlin tanesi mal olduğunu, ancak diğer parçalarla birlikte kurulum maliyetinin 500 ile 750 sterline çıktığını söyleyen Öksüzoğlu, satın alınan 300 ahşap direğin değiştirilmesi yönündeki uyarıların dikkate alınmamasından yakındı. 
   Öksüzoğlu “Rüzgarlı ve yağmurlu havalarda elektrik kesintisinin yaşanmaması için ne tür önlemler alınmalıdır?” şeklindeki bir soruyu yanıtlarken, kurumun teknik arıza yönünden eskiye göre daha iyi bir durumda olduğunu, ancak köklü çözüm için herhangi bir proje hazırlığından haberlerinin olmadığını söyledi.
   Dünkü havanın etkisiyle ciddi anlamda arızaların meydana geldiğini anlatan El-Sen Başkanı, Serdarlı haricindeki bölgelere elektrik verildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474