banner564

Gazimağusa’da tatbikat yaptı

Orman yangınlarını söndürmek için kiralanan helikopter göreve başladı

Gazimağusa’da tatbikat yaptı
banner598
Orman yangınlarını söndürmek ve yangınların zararını en aza indirmek amacıyla kiralanan yangın helikopteri dün göreve başladı.
Helikopter 130 gün hizmet verecek. Ercan Havalimanı’nda mürettebatıyla birlikte 24 saat hazır konuşlandırılan helikopter, günlük 100 dakika hizmet verecek şekilde ihale edildi.
Yangın helikopteri sadece orman yangınları için kullanılabilecek. Helikopterin Ara Bölge, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin güney sahillerinde çıkabilecek orman yangınlarına da destek vermesi hedefleniyor.
Yangın helikopteri dün Gazimağusa’da Silver Beach’te basın mensuplarına gösteri amaçlı yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de izledi.
Hakan Dinçyürek tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, yılardır eksikliği hissedilen yangın helikopterinin göreve başladığını açıkladı.
Orman yangını helikopteriyle orman yangınlarıyla mücadelede güçlü kazanım elde edildiğini kaydeden Dinçyürek, helikopterin Ara Bölge, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin güney sahillerinde çıkabilecek orman yangınlarını söndürme faaliyetlerine de katılabilmesi için tedbirlerin alındığını belirtti.
Merkezi İhale Komisyonu’nun yangın helikopteri kiralanması için açtığı ihaleye Türkiye’den 3 firma katılmış ve komisyon en düşük teklifi veren “Bordo Mimarlık İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Ltd. ve Erah Havacılık Ticaret Şirketi Ltd.’in” teklifini kabul etmişti.
19 Ekim’e kadarki sürede toplam 181 saat 40 dakikalık hizmet için 937 bin 400 Dolar ödenecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474