banner564

Geciken bir adım hayata geçiyor

Bakan Dürüst, Gönyeli Çemberi Projesi 1’inci Etap Kaçış Yollarının Cuma günü açılacağını duyurdu

 Geciken bir adım  hayata geçiyor
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa yönünden gelen trafiğin kesiştiği ana çember olma özelliğiyle önemli bir trafik yükü barındıran Gönyeli çemberinin rahatlatılması için hazırlanan “Gönyeli Çemberi Projesi”nin birinci etabı olan kaçış yolları, cuma günü düzenlenecek törenle trafiğe açılıyor.
Yol projesinin açılışını saat 16.00’da Başbakan Hüseyin Özgürgün yapacak.
Projenin ikinci etabında üst geçit yapılması öngörülüyor.
TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, çok geciken bir adımı hayata geçirmenin huzuru içinde olduklarını söyledi.
Projenin, bölgedeki trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırmasa bile, sorunu azaltacağına inanç belirten Dürüst, kaçış yollarıyla ilgili yapılan eleştirileri de değerlendirdi.
Dürüst, basında yer alan bazı haberlerin hatırlatılması üzerine de, her olumlu adımın eleştiriye maruz kalmasından ötürü hayret içinde olduğunu söyledi.
Devam eden diğer yol çalışmalarından da bahseden Dürüst, Hamitöy’ün üstünden geçen çevre yolundaki çalışmanın devam ettiğini, Güzelyurt- Doğancı arasındaki yolun da çok kısa süre içinde trafiğe açılacağını kaydetti.

Motorlu araçlar biriminde online hizmet dönemi 
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Motorlu Araçlar Birimi’nde online hizmete geçileceğini açıkladı.
TAK muhabirine açıklamalarda bulunan Dürüst, bu yönde uzun zamandır çalışma yürüttüklerini kaydederek, bir iki ay içinde online hizmet verecek noktaya gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
Devletin en önemli gelir kaynaklarından Motorlu Araçlar Biriminde yaşanan yoğunlukla ilgili sürekli şikayet ve eleştiri aldıklarını söyleyen Dürüst, bazı vatandaşların sıra beklememek için çıkarılan aflardan dahi yararlanmadığını anlattı.
Yaşanan sorunları çözmek ve vatandaşın daha iyi hizmet almasının önünü açmak için uğraştıklarını dile getiren Dürüst, online hizmete geçilmesinin reform niteliğinde bir adım olacağını vurguladı.
 “Artık Araç Kayıt Dairesinde oluşan kuyruklar tarih olacak” diyen Dürüst, hem vatandaşın hem de çalışanların sıkıntılarının çözüleceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474