banner564

Geleceği şekillendirecek

Girne’de gerçekleştirilen mitingte konuşan Özgürgün, yarınki seçimden sonra ortaya çıkacak Meclis yapısının önemine vurgu yaptı:

Geleceği şekillendirecek
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne’de gerçekleştirdiği mitingle halkla buluştu, milletvekili adaylarını tanıttı.  Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Pazar günü yapılacak seçim sonrasında şekillenecek meclisin, sadece önümüzdeki birkaç yılı değil tüm geleceği, Kıbrıs Türkünün varlığını etkileyebilecek bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
UBP Genel Başkanı Özgürgün “Biz oynanan bu oyunu görüyoruz. Biz bu seçime kimlerin müdahale hevesinde olduğunu biliyoruz. Biz bu seçimde Kıbrıs Türk halkının yok oluşa sürükleyecek nasıl bir hükümet modeli istediklerini çok iyi biliyoruz. Ulusal Birlik Partililer bunu görüyor, bunu biliyor” diye konuştu.
 
“Onlar üzer, biz yüzleri güldürürüz”
“Onlar üzer, biz yüzleri güldürürüz. Onlar konuşur, biz yaparız” diyen Özgürgün yıllardır beklenen yasal düzenlemeleri hayata geçirerek yargı mensuplarının özlük haklarını da iyileştirdiklerini, öğretmenlerin hazırlık ödeneklerini çok uzun yıllar sonra ilk kez peşin ödediklerini, halkın tüm kesimleri ile yüzünün güldüğünü söyledi.
 Son dönemde CTP’nin Anavatanın suyunu bile reddeden zihniyeti ile karşılaşıp tanıştıklarını öne süren Özgürgün, CTP’nin yılın değil, yüzyılın projesine bile “hayır” diyen bu vizyonsuzluğuna ülkenin emanet edilemeyeceğini savundu.

“Kırsal kesim arsalarını dağıtmaya devam edeceğiz”
Girne ilçesine bağlı bölgelerde kırsal kesim arsaları dağıttıklarına, her zamanki gibi buna da karşı çıkıldığına dikkat çeken Özgürgün, yeni dönemde de kırsal kesim arsalarını dağıtmaya devam edeceklerini, ayrıca yeni dönemde, kırsaldaki gençlerin aldıkları kırsal kesim arsaları üzerine yuva kurabilmeleri adına sıfır faizli kredi olanaklarını da yaratacaklarını kaydetti.
Özgürgün UBP dışındaki partilerin ülkede “tek dikili ağaçları dahi olmadığını” savundu ve tek başına iktidar hedefiyle destek istediğini söyledi.
 

Eroğlu: Bir yumruk gibi birleşeceğiz
3. Cumhurbaşkanı, UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu ise, 7 Ocak’a saatler kala UBP’nin tek başına iktidara yürümeye hazır olduğunu, sandığa katılım oranlarının önemli olduğunu söyledi.
Adanın her iki tarafında seçimler olduğunu hatırlatan Eroğlu, seçimlerin ardından müzakerelerin yeniden pişirileceğini, UBP’nin Kıbrıs konusunda düşünce ve çizgisinin net olduğunu, KKTC’yi şaka olsun diye değil yaşatmak için kurduklarını vurguladı.
Eroğlu, “Sandıklarda bir yumruk gibi birleşeceğiz ve tek başına iktidarı gerçekleştireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473