banner564

Geleceğin mesleği

Bakan Şahali, ülkede gıda güvenliği konusunda bilincin artmasıyla ziraat mühendisliğine olan ilginin de arttığını belirtti

Geleceğin mesleği
banner598
Gözde Süreç SARI
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 45. Dönem Genel Kurulu dün yapıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulun açılış konuşmalarını ZMO Başkanı Mehmet Ecilasun, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Selcan Akyel ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali yaptı.
ZMO Başkanı Mehmet Ercilasun, ziraat mühendisliğinin geleceğin mesleği olduğunu söyledi. 
Ercilasun, gıda güvenliği konusunun daha sık gündeme gelerek tartışılmasıyla, bu konuda yapılan çalışmaların artmasıyla birlikte ziraat mühendisliğine ilgilinin de arttığını kaydetti. 
Ülkedeki devlet kadrolarındaki boş ziraat mühendisi kadrolarının doldurulması gerektiğini söyleyen Ercilasun, kadroların doldurulmasının gıda güvenliğinin sağlanmasına, etkin kontrol ve denetim yapılmasına katkısı olacağına inanç belirtti. 

Akyel: Başarılı bir dönem geçirildi
ZMO’nun bağlı bulunduğu Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Selcan Akyel de genel kurulda bir konuşma yaptı. 
Akyel, 400’e aşkın üyesiyle odanın insan ve insan sağlığına dokunan kamu yararı adına önemli bir misyonu bulunduğunu söyleyerek, başarılı bir dönem geçirildiğini, yeni dönemin de bugün seçileceğini kaydetti. 

Şahali: Son yıllarda mesleğe ilgi arttı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, ziraat mühendisliğinin hem geleceğin hem de geçmişin mesleği olduğunu söyleyerek, tüm dünyada ve ülkede gıda güvenliği konusunda bilincin artmasıyla ziraat mühendisliğine olan ilgilinin de arttığını belirtti. 
Şahali, odanın iç ve dış ilişkilerle ilgili çalışmalarını saygıdeğer bulduğunu söyleyerek, yaşanan gelişmelerin takip edilmesi ve toplumla ilişki kurulmasının önemli olduğunu kaydetti. 
Bakanlık olarak ZMO ile ilişkilerine önem verdiklerini kaydeden Şahali, bakanlığın odayı en önemli çözüm paydaşlarından biri olarak gördüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474