banner564

“Gelenekten Geleceğe”

TDP, ülkede sosyal demokrasi hareketinin başlamasının 41. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi

“Gelenekten Geleceğe”
banner598
İbrahim DİRAN
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülkede sosyal demokrasi hareketinin Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin kuruluşuyla birlikte başlamasının 41’inci yıl dönümü vesilesiyle “Gelenekten Geleceğe” temasıyla resepsiyon düzenledi.
Kumarcılar Hanı’nda önceki gün akşam yer alan etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı milletvekilleri de katıldı. 
Etkinlikte TKP’nin kurucularına 41’inci yıl pastası kestirildi.

Özyiğit: Onur verici...
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, gecede yaptığı konuşmada “18 Mart 1976’da başlayan yürüyüşün 41’inci yılında, ideallerine devam ettiğine şahit olmanın, bu yolu yürüyenlerin bir parçası olmanın onur verici olduğunu" söyledi.
Kendi evinin efendisi olmak için çalışırken dönem dönem acımasız haksızlıklara uğrandığını kaydeden Özyiğit, 1980 yerel seçimlerinde TKP'nin birçok belediyeyi kazandığını, 1981 seçimlerinde Ziya Rızkı'nın devlet başkanlığı seçimlerini kıl payı kaybettiğini, hükümet ortağı oldukları 1985-1986 ve 1998-2001 dönemlerinde dayatma paketlerle karşı karşıya kaldıklarını ancak hükümet ortaklarının dayatmalara karşı durmamasından dolayı hükümetlerin bozulduğunu anlattı.

"Ne Enosis ne Taksim"
Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değine Cemal Özyiğit, “Ne Enosis ne Taksim ne de ilhak bizim için alternatif değildir ve asla olmayacaktır” dedi.
Türkiye’de yeni anayasa için yapılacak referanduma da dikkat çeken Özyiğit, komşuları ile barışık, herkesin temel insan haklarından eksiksiz faydalanabileceği, demokratik ve laik bir Türkiye arzu ettiklerini; bunun adada, bölgede ve dünya barışına katkı koyacağını söyledi.
TDP Genel Sekreteri Asım İdris ise sosyal demokrasinin oluşmasında yer alanların dal açan ağaç gövdesini oluşturduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473