banner564

Gençlerden örnek davranış

Alagadi Plajı’nda çevre temizliği yapılarak, kaplumbağaların temiz ortamda yaşamalarına olanak sağlandı

Gençlerden örnek davranış
banner598
Hakan YILDIRIM
Vakıflar İyilik Gönüllülleri üyesi gençler, Alagadi Plajı’ndaki çöpleri temizleyerek, örnek bir girişim sergiledi. Çevreye karşı duyarlılığın artırıldığı etkinlikte, Vakıflar İyilik Gönüllülerinin bu anlamlı davranışı takdir topladı.
Kaplumbağaların yaşam alanı olan plajların temiz olmasına vurgu yapan çocuklar, Diyalog Gazetesi aracılığı ile çevreyi temiz tutun çağrısında bulundu. 

“Projelere devam”
Diyalog gazetesine konuşan Vakıflar İyilik Gönüllüleri Lideri Mustafa Şamil, gençlerle devamlı surette sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını söyleyerek, plajı yaz gelmeden temizlemek istediklerini belirtti. 
Şamil, “Bu gençlerle devamlı sosyal sorumluluk projelerinde güzel iş yapıyoruz. Alagadi Plajı’nı yaz gelmeden temizlemek istedik. Geçen ay da Boğaz piknik alanındaydık. Sadece temizlik yapmıyoruz, hasta bakım evlerine gidiyoruz, hayvan barınaklarına mama yardımı yapıyoruz” dedi.

“Spor ile iyiliği birleştiriyoruz”
Din İşleri Başkanlığı görevlisi İbrahim Damar da yaptığı açıklamada,  “Biz de bu tür organizasyonlarında spor kulübü olarak burada oluyoruz. Futbolcularımızla, çocuklarımızla burada olmayı arzuladık ve buraya geldik. Biz burda spor ile iyilik gönüllülüğünü birleştiriyoruz. Takım çalışması yapmayı öğreniyoruz. Bu projeyle de iyi insan olarak hedefe ulaşmak istiyoruz. Bu organizasyonu yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar ne dedi?

Hasan Akkuyu: Vakıfların yaptığı etkinlik ilgimizi çekti. Gençlerin topluma faydası olsun. Biz yardım için buradayız. Çevreyi temizleyeceğiz. Kaplumbağaların da yaşam alanlarına saygı duyulmasına dikkat çekiyoruz.

Hasan Karahüseyin: Kaplumbağaların temiz hayat yaşaması için, çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için, çevreyi onlar için de temizlemek için biz buradayız. İnsanlara mesajım, burayı kirletmeYin. Bence kaplumbağaların yaşamı insanların yaşamından daha önemlidir.

Kemal Kondoz: Çevreyi temizlemek ve kaplumbağaların daha güzel bir ortamda yaşamasına yardımcı olmak için buraya geldik. Çeveryi kirleten insanlara mesajım, çevreyi kirletmesinler artık. Çünkü kaplumbağaların yaşamı çok önemli.

Salih Sakallı: Çevreyi kirletmeyin. Biz burayı temiz bulmak istiyoruz. Diğer canlıları, kuşları, kaplumbağaları düşünsünler. Biz burayı temizliyoruz, inşallah temiz bırakırlar. 

Yunus Emre Bahçeci: Biz şimdi burayı toparlıyoruz, burayı kirletmesinler. Biz temizliyoruz, çünkü o canlıların da yaşamaya hakkı var. Onların yaşamına saygı duysunlar.

Nila Şamil: İnsanlar çevreyi kirletmesinler. Biz temizliyoruz. Ben de temizliğe katıldım. Benim de 2 kaplumbağam var. 

Zeki Esendağlı: Bazı insanlar çevreyi kirletiyor, biz de temizlemeye çalışıyoruz. Kaplumbağaların yaşamına önem veriyoruz. Biz temizliyoruz, lütfen bir daha kirletmesinler.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474