banner564

“Gerçekçi değil”

İzzet İzcan yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in, Erdoğan’ın KKTC ziyaretini gereğinden fazla önemli göstermeye çalıştığını belirtti

“Gerçekçi değil”
banner598
 Birleşik Kıbrıs Partisi  Genel Başkanı İzzet İzcan, Rum Lideri Nikos Anastasiadis’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretini, toplumuna “çözümün anahtarı Ankara’dadır, sorun ancak Ankara’nın onayıyla çözülebilir” mesajı vermek için gereğinden fazla önemli göstermeye çalıştığını belirtti. İzcan yaptığı yazılı açıklamada son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Eylül Pazartesi günü adaya gelişiyle ilgili Kıbrıs Rum tarafında büyük beklentiler oluştuğuna dikkat çeken İzcan, Anastasiadis’in verdiği mesajlarla toplumunun beklentilerini yükselttiğini ancak bu beklentilerin gerçekçi olmadığını ifade etti.

“İkisi de zamana oynuyor ”
İzcan, şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Anastasiadis çözüme adres olarak Ankara’yı göstermektedir. Sayın Eroğlu’nun sorunu çözmeye niyeti yok. Görüşmeler yokuşa sürükleniyor mesajı verilerek çözümünün anahtarı Ankara’dadır deniyor. Ancak her iki lider ve sorunla ilişkisi bulunan tüm taraflar bilmelidir ki Kıbrıs sorunu uluslararası bir sorun olmasına rağmen, çözümün ana unsuru olması gereken iki toplum adına görüşmeleri yürüten liderlerdir. İnisiyatif alması gereken ve masada samimi bir şekilde çözüm için çalışması gereken iki toplumun temsilcileridir. Doğru yaklaşım budur ve ne yazık ki liderler bu yaklaşımı göstermemektedir.” 
Şu ana kadar sorunun çözümü yönünde ciddi bir gelişme olmadığını kaydeden İzcan, iki liderin de zamana oynadığını ve çözüm konusunda samimi olmadıklarını savundu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474