banner564

Gerekli ders çıkarılmalı

Eski görüşmeciler Olgun ve Ertuğ, 24 Nisan referandumunun unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi

Gerekli ders çıkarılmalı
banner598
 Eski Müzakereciler Ergün Olgun ve Osman Ertuğ, Annan Planı referandumunun unutulmaması, unutturulmaması gerektiğini, politikaların da referandumun sonuçları göz önünde bulundurularak şekillendirilmesi gerektiğini vurguladılar.
   Osman Ertuğ ve Ergün Olgun, Annan Planı referandumunun 13’üncü yıl dönümü nedeniyle ortak açıklama yaptılar.
   Ortak açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının kendi siyasi çıkar ve pozisyonları gereği, Annan Planı referandumlarının yıl dönümü olan 24 Nisan'ı hatırlamamak, hatta unutturmak istiyor olabileceğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
   “O günleri yaşamış ve sonuçlarıyla hala yaşamak zorunda bırakılmış bir halk olarak bizlerin bu tarihi olayları unutmamak, unutturmamak ve bunlardan gerekli dersleri çıkararak politikalarımızı bunlara göre şekillendirmek durumunda olduğumuzu vurgulamak isteriz. Bu konuda en büyük görev kuşkusuz resmi yetkililerimize düşmektedir. Bilinmelidir ki, tarihi hatırlamayanlar, onu tekrarlamaya mahkum olurlar”.
   Ortak açıklamada, Kıbrıs görüşmeler sürecinde bir milat teşkil eden referandumun yıl dönümünde Kıbrıs Türk resmi çevreleri tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması “vahim ve düşündürücü” olarak nitelendirildi.
   “Kıbrıs Türk halkının , kendisi için çok büyük özverilerle risk ve tehlikeler içeren bu plana, uzlaşı adına %65 gibi bir oranla ‘evet’ dediği, Kıbrıs Rum halkının ise %76 gibi yüksek bir oranla planı reddettiği” hatırlatılan ortak açıklamada, Kıbrıs Rum uzlaşmazlığının en bariz bir kanıtı olan bu sonuca karşın, Kıbrıs Rum yönetiminin Avrupa Birliği'ne üye yapıldığı ; Kıbrıs Türk halkının ise referandumlar öncesinde kendisine yapılan tüm vaatlere karşın izolasyon ve kısıtlamalar altında tutulmaya devam edildiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473