banner564

Gergin duruşma

Feci kazada ölen Murad’ın arkadaşları eylem yaptı, 262 promil alkolle kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Gizem Galipoğluları, polis ordusu eşliğinde mahkemeye çıkarıldı

Gergin duruşma
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde 20 Ekim 2017 tarihinde aşırı süratli bir şekilde seyredip, kırmızı ışıkta durmayarak ilerleyen ve o esnada orta refüjde bekleyen öğrencilere çarpıp 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Abdul Rahman Murad’ın feci şekilde ölmesine neden olan Gizem Galipoğluları dün yoğun güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi. Polis ordusu eşliğinde duruşmaya çıkarılan zanlı hakkında ek tutukluluk süresi talep edildi. 
Kazayla ilgili soruşturmayı yapan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, zanlı Gizem Galipoğluları’nın 20 Ekim tarihinde, saat 18.30 sıralarında Lefkoşa-Yenişehir’de Atatürk Caddesi üzerinde, çift şeritli yolda sağ şerit içerisinde batı istikametine doğru aşırı süratli ve tehlikeli bir şekilde seyrettiği sırada yönetimindeki ME 766 plakalı Mercedes marka salon aracı ile trafik ışıklarını geçtiğinde, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.
Berksan, direksiyon hakimiyeti kaybedilen aracın yolu ikiye ayıran orta refüj üzerine çıkarak kontrolsüz bir şekilde ilerleyip o esnada yolu yaya olarak geçmek için orta refüj üzerinde beklemekte olan Maen Al Soboh, Khaled Dayate, Abdul Rahman Murad ve Rami Abualhayjaa’ya aracının sağ ön kısmı ile çarptığını aktardı.

Murad, araçlara çarpa çarpa yere düştü
Berksan, çarpmasının etkisi ile savrulan Abdul Rahman Murad’ın, ışıklarda park halinde arka arkaya duran Selçuk Yazıcı, Emanuel Nkwiti ve Ahmet Şimşek yönetimindeki KB 859 plakalı araçların ön kısımlarına çarpa çarpa son olarak yere düştüğünü söyledi. Polis, ağır şekilde yaralanan Abdul Rahman Murad’ın kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiğini belirtti. Polis, kazada hafif şekilde yaralanan Maen Al Soboh’un kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan tedavisine müteakip taburcu olduğunu diğer yaya Rami Abualhayjaa’nın ise acil serviste müşahede altına alındığını söyledi. 

“Kan örneğinde 262 promil alkol çıktı…”
Polis müfettiş Muavini Mustafa Berksan, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, zanlıdan alınan kan örneğinde 262 promil alkol tespit edildiğini, kan örneğinden bir numunesinin de Türkiye’ye gönderildiğini belirtti. Polis, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vermediğini belirterek, 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Gönüllü ifade vermedi…”
Zanlı avukatı ise basında çıkan haberler nedeniyle müvekkili ile yakınlarının huzursuz olduğunu, bu nedenle basın mensuplarının uyarılmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğinin görüldüğünü, zanlının gönüllü ifade vermeyerek soruşturmanın ilerlemesine yardımcı olmadığını belirtti. Kıdemli Yargıç, savunmanın gazetecilere yönelik yapmış olduğu haberlere müdahale edilmesi talebini yerinde bulmayarak reddetti. Yargıç, tüm olgular ışığında zanlının tutukluluk süresini 3 gün daha uzattı.
Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen zanlı, duruşmanın ardından polis ordusu eşliğinde hücreye götürüldü. 

Kazada yaralanan öğrenci de eyleme katıldı
Bu arada mahkeme önünde toplanan Abdul Rahman Murad’ın arkadaşları ile o gece kaza esnasında Murad ile yan yana olan ve şans eseri hafif yaralanan Maen Al Soboh, Khaled Dayate ve Rami Abualhayjaa’ya mahkeme önünde eylem yaptı. Eylem sırasında kazada yaralananlardan bir öğrenci sinir krizi geçirerek ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

“Başka Abdul Rahmanlar ölmesin”
 “Başka Abdul Rahmanlar ölmesin” sloganıyla trafik kazalarına karşı düzenlenen eylemde ellerinde “seni asla unutmayacağız” yazılı Abdul Rahman Murad’ın fotoğraflarını taşıyan arkadaşları adına Osman Tahir kısa bir açıklama yaptı. Tahir, “Bugün adalet için buradayız başka Abdul Rahmanlar, masum öğrenciler ölmesin” diyerek, bu tür olayların tüm toplumu üzdüğünü anımsattı ve herkesin daha dikkatli ve duyarlı olmasını talep etti. Arkada kalanları da düşünerek daha caydırıcı cezalar olması ve adaletin yerine getirilmesi için ses vermek istediklerini ifade eden Tahir, trafik kazalarına hayır demek için toplandıklarını belirtti. Tahir, savaşlarda kaybedilenlerden çok trafik kazalarında can kaybı yaşandığını söyleyerek, “yeter artık” dedi. Tahir, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin sürücüye gereken cezayı vermesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474