banner564

Gökyüzü bile onlara ağladı

Feci trafik kazasında hayatını kaybeden Denktaş Mutluel ve Sude Demirkıran son yolculuğuna uğurlandı

Gökyüzü bile  onlara ağladı
banner598
Melin DOBRAN
Değirmenlik-Girne dağ yolunda önceki sabah meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden minibüs şoförü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel ve minibüste yolcu olarak bulunan 16 yaşındaki Sude Demirkıran, dün gözyaşları arasında uğurlandı. Acıların en büyüğünü yaşayan Sude’nin annesi, kızının tabutuna sarılarak “Ne olur kalk” diye haykırdı. Annenin feryatları, cenaze törenine katılan herkesin yüreğini dağladı. Demirkıran’ın babasının ise gözyaşları durmak bilmedi.

“Bu acının tarifi yok”
Yağmurlu bir hava olmasına rağmen Mutluel ve Demirkıran’ın cenaze törenine katılan çok sayıda seveni, “Bu acının tarifi yok. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Bizim içimize ateş düştü. Başkasının da canı yanmadan, yetkililer önlem alsın” dedi. 
Mutluel ve Demirkıran’ın cenazeleri, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ülke genelinde büyük üzüntü yaratan olayda hayatını kaybeden diğer öğrenci İlayda Yeliz Öztürk’ün ise bugün Lefkoşa’da toprağa verilmesi bekleniyor.

Yaralıların durumları
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet adresinden yayınlanan açıklamaya göre, iç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen, Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar’ın kanamasında artış yok. İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel’in durumu de stabil. Hüryaşar ve Mutluel yoğun bakımda.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Havva Kaymakamtorunları’nın beyninde tespit edilen küçük kanama odağında büyüme yok. Durumu stabil olan Havva’nın 24 saat içinde yoğun bakımdan çıkarılması planlanıyor.
20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Sude Dermay belinde tespit edilen kırıkları nedeniyle ameliyata alındı.
Plastik Cerrahi Servisi’nde olan Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Abdullah Korkmaz ile Beyin Cerrahisi Servisi’nde olan 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Senem Töre’nin durumları iyiye gidiyor.
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Kamil Meşeli ortopedi servisinde tedavi altında. Kamil’in yarın ameliyata alınması planlanıyor. Durumu iyi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474