banner564

Gönendere’deki festival ilgi gördü

Gönendere’deki kültür sanat etkinliğinde Kıbrıs Türk mutfağına özgü lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu

Gönendere’deki festival ilgi gördü
banner598
Melin DOBRAN

Serdarlı Belediyesi ile Gönendere Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen Kültür sanat etkinliği yoğun ilgi gördü.
Gönendere Köyü’nde Telsim’in de desteğiyle gerçekleşen etkinlikte kurulan standlarda Kıbrıs Türk mutfağına özgü lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Açılışı kortejle başlayan etkinlik, daha sonra halk dansları ekibinin gösterisiyle devam etti. Ayrıca etkinlikte GÖN-DER Tiyatro Grubu ‘Manilerle Yaşam’ Tiyatro Gösterisi’ni sundu. Etkinlikte hellim böreği, üzüm sucuğu, köfter, palüze, şamişi, lokma, el makarnası, katmer, çörek, pastelli, pilavuna, köy ekmeği ve gözleme yapıp satan esnaf, kalabalığa rağmen istedikleri satışı yapamadıklarından dert yandı.



Fezile Maraşlı
“Ben etkinliğe Görneç’ten katılıyorum. Daha önceki festivallere de katıldım. Kalabalık çok ama satış yok. Satışlar beklediğimiz gibi gitmedi. Ben hellimli, çörek ve pilavuna yaptım. Bu tür etkinliklerin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Kültürümüzü tanıtmak onu yaşatmak için bu fırsatı Kıbrıslılar değerlendiriyor. Gelecek nesil kültürünü öğrensin diye buradayız.”

Bilser Sütçüoğulları
“Elimizden geldiğince festivalleri geziyoruz. Lokma, şamişi ve gözleme yapıyorum. Katılmak bizim için hem eğlenceli hem de maddi olarak bize katkı sağlıyor. Bugün satışlarımız zayıf gitti. Festivallerin en güzel yanı güler yüz görmektir. Kıbrıs kültürünü devam ettireceğiz. Buraya gelmek vatandaşlara hem değişiklik oluyor hem de Kıbrıs ürünlerini tatma fırsatı buluyorlar.”

Songül Alp
“Biz katmer ve börek yapıyoruz. Satışlarımız pek de iyi gitmedi. Geçen yıl yapılan festivalde daha iyi gitmişti. Bu tür etkinlikleri faydalı buluyorum. Görmeyen ve tatmayan Kıbrıs ürünlerini görüyor, deniyor.”

Özdemir Özkurtuluş
“Düzenli olarak bu tür etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Üzüm sucuğu ve palüze satıyoruz. Genelde eşim yapıyor ve yapımı oldukça zahmetlidir. Ürünlerimiz tamamen kültürel ürünlerdir. Etkinliğe katılmak hem esnafa ekonomik açıdan katkı oluyor hem de vatandaşlar geliyor, geziyor. Böyle festivaller oldukça biz de Kıbrıs’a has ürünlerimizi sergileme fırsatı buluyoruz. Satışlarımız zayıf gitse de memnunuz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474