banner564

Gönüller hoş olsun

Hükümet; Bayram tatilini 9 güne çıkarırken, kayıttan düşmüş araçların ruhsat ücretlerine da af getirdi

Gönüller hoş olsun
banner598
Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında, Kurban bayramının ardından gelen 16 Eylül Cuma gününü idari tatil olarak verme kararı aldı. Böylece bayram tatili, hafta sonlarıyla birlikte 9 güne çıktı.
Bakanlar Kurulu ayrıca seyrüsefer harçları ödenmediği için kayıttan düşen araçlarla kayıttan düşmeyen ancak geçmiş döneme ait borcu olan araçlar konusunda yasa gücünde kararnameyle kayıt harcı affı getirdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kararnamenin geçerli olacağı 90 günlük sürede kayıt ücreti alınmayacağını açıkladı. 
Bakan Dürüst, bunun yanında, kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik olarak da 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödenmesi halinde, sisteme dahil olunabileceğini belirtti.
Bakan Dürüst yaptığı yazılı açıklamada, motorlu araçların seyrüsefer harçları ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında onaylanan yasa gücünde kararnameyi açıkladı.
Bir süredir Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmalar neticesinde, seyrüsefer harçlarının ödenmesi hususunda bir karara vardıklarını belirten Bakan Dürüst, Bakanlar Kurulu’nca yapılan düzenlemenin, yasa gücünde kararname ile uygulamaya konulduğunu belirtti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, alınan karar uyarınca, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kayıt ücreti alınmayacağını belirterek, kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik 6 aylık, ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, sisteme dahil olabileceklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474