banner564

Gönüllü soygun!

Polise giderek, “Yolda 3 kişi saldırdı, cebimdeki 2 bin lirayı aldı” diyen Hikmet Güneri’nin, paraları gece kulübünde yediği ortaya çıktı

Gönüllü soygun!
banner598
Çiğdem AYDIN
Gece kulübünde alem yapan ve 2 bin lira harcayan Hikmet Güneri’nin, eve dönüş yolunda yaptığı plan başına iş açtı. Güneri, Lefkoşa Adli Şube’ye giderek, yolda üç kişinin saldırısına uğradığını, darp edildiğini ve üzerinde bulunan 2 bin TL’nin soyguncular tarafından çalındığını söyledi. Güneri’nin şikâyeti üzerine soruşturma başlatan polis, yaşanan olaya dair tek bir kanıt dahi bulamadı. Ayrıca zanlının çelişkili ifade vermesi üzerine şüphelenen polis, Güneri’yi sorguya aldı. Zanlı Güner’i daha fazla dayanamayıp yalan söylediğini itiraf etti. Güneri’nin parayı gece kulübünde harcadığı, ailesinden çekindiği için böyle bir senaryo ürettiği öğrenildi. Polise yalan ihbarda bulunan zanlı hakkında “Amme Fesatçılığı” suçundan soruşturma açıldı. 

Yalanı çabuk ortaya çıktı…
Zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, zanlı Hikmet Güneri’nin polise gelerek Cumhuriyet Parkı’nda evine yaya olarak gitti sırada 3 kişi tarafından dövülerek soyulduğu yönünde şikâyetçi olduğunu ve mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, yapılan incelemede zanlının yalan beyanda bulunduğunun anlaşıldığını belirtti. 

Ailesine hesap vermemek için…
Polis, zanlının ifadesinde parayı harcamasından ötürü ailesine hesap vermesi gerektiğini, bu nedenle bu yola başvurduğu itirafında bulunduğunu söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması ve 2 haftada bir polise gidip imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474