banner564

“Görmedim duymadım bilmiyorum”

İddialara göre, hırsızlar içerisinde 90 bin lira olan çelik kasayı yere düşürdü, camı kırıp dışarı attı ama şirketin bekçisi Kasım Güzel’in bundan haberi olmadı

“Görmedim  duymadım  bilmiyorum”
banner598
Melin DOBRAN
Girne-Alsancak bölgesinde faaliyet gösteren Derdal Arabacıoğlu’na ait inşaat şirketinden çalınan 90 bin TL ile ilgili ilk etapta tutuklanan 9 kişiden 6’sının suçsuz olduğu anlaşıldı. 
Olayda şüpheli görülen şirketin bekçisi Kasım Güzel, taşeron firma sorumlusu Fatih Tefil ve şirket muhasebecisi Savaş Başoda ise ek tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Polisin mahkemede verdiği ifadeye göre, soyguncuların çelik kasayı çalarken yere düşürdü, ofiste düşen kasa ahşap zemini kırdı, soyguncular daha sonra kasayı pencereden attı ve bu esnada hem panjurlar kırıldı hem de kasanın düştüğü yerde delik açıldı. Ayrıca kasa sürüklenerek 20 metre götürüldü ve tüm bunlara rağmen bekçi hiçbir şey görmediğine ve hiçbir şey duymadığına dair ifade verdi. 

Kasa, ofisin 20 metre ilerisinde bulundu 
Bu nedenle şüpheli konumunda olan bekçinin gözaltı hali sürerken,  zanlı Efil’in parayı veren, zanlı Başoda’nın ise parayı kasaya koyan şahıs olduğu, bu yüzden şüpheli oldukları kaydedildi.
Haklarındaki soruşturma süren zanlılar dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Alsancak bölgesinde bulunan Derdal Arabacıoğlu Şirketi’nin soyulduğunu kaydeden polis, işyerinin alüminyum camının sert bir cisimle hasara uğratıp içeri giren şahıs veya şahısların içerisinde 90 bin TL bulunan çelik kasayı çaldıklarını söyledi. 
Polis, çalınan çelik kasanın işyerinin 20 metre ilerisinde açılmış bir vaziyette bulunduğunu, kasa içerisinde Arabacıoğlu ile Simetri Şirketine ait 90 bin TL’nin alındığını ifade etti. Olayın 18 Eylül 03.00-07.00 saatleri arasında meydana geldiğini kaydeden polis, saat 08.20 sıralarında ise polisin bilgilendirildiğini, olay yerine gidildiğini, parmak izi incelemesi yapıldığını ve olay yeri fotoğrafları çekildiğini söyledi.

9 kişiden 6’sı suçsuz bulundu
Polis olayla yapılan soruşturmada Derdal Arabacıoğlu Şirketi’nde muhasebeci olarak çalışan S.B’nin 15 Eylül tarihinde iş yaptıkları bir firmadan 375 bin TL’lik ödeme aldığını, bu paranın 294 bin 700 TL’sini kendileri için iş yapan şahıslara ödediğini tespit ettiklerini söyledi. Polis, 16 Eylül tarihinde ise S.B’den ödeme alan F.E’nin tekrar almak üzere kasada saklaması için S.B’ye 90 bin TL para verdiğini ve olayda bu paranın çalındığını ifade etti. Polis, ilk etapta soruşturma amaçlı tutuklanan 9 zanlıdan 6’sının suçla bağlantısının olmadığına dair tespit yaptıklarını açıkladı.

50 kişi sorgulandı
Polis, soygun olayında hakkında soruşturma devam eden zanlı Kasım Güzel’in soyguncular kasayı çalarken yere düşürmesine, pencereden atmasına ve sürüklemesine rağmen bir şey görmediğine dair ifade verdiğini söyledi. Diğer iki zanlının ise paradan haberi olan şahıslar olduğunu kaydeden polis, suçsuz bulunan 6 kişinin olay saatlerinde nerde olduklarını ispatladıklarını açıkladı.
Polis, olay yerine yakın işyerlerinden kamera görüntülerini aldıklarını, bu görüntülerin incelemesinin sürdüğünü ifade ederek, ayrıca zanlıların cep telefonu kayıtlarının da uzmanlar tarafından inceleneceğini belirtti. Çelik kasadan çalınan 90 bin TL’nin henüz bulunmadığını ifade eden polis, 2 günde 40-50 kişinin sorgulandığını alanın çok büyük olması nedeniyle birçok kişinin daha sorgulanacağını açıkladı. Polis, yürütülecek soruşturma aşamasında zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473