banner564

Gözler Siber’de

UBP ve DP’de adaylık başvuruları başladı

Gözler Siber’de
banner598
Raif DOĞRU
Halkın Partisi (HP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) sonra, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti’de (DP) adaylık başvuruları dün başladı.
UBP çevrelerinden elde edilen bilgilere göre ilk gün daha çok Girne bölgesinden başvuru yapıldı.
CTP iktidarında Tarım Bakanı olan ve daha sonra partisinden ayrılan Önder Sennaroğlu’nun UBP’den adaylık başvurusunu dün Büyükkonuk Belediye Başkanı olan oğlu Ahmet Sennaroğlu yaptı.
 Ahmet Sennaroğlu “Reisin UBP aday adaylığı başvurusunu yapmak bana nasip oldu” diyerek, mutluluğunu dile getirdi.
   Lefkoşa’dan adaylık başvurusunu gizlemeyen Timuçin Pirgalıoğlu ise “Gençlik Kollarından itibaren birçok mevkisinde görev yapmış olduğum Ulusal Birlik Partisi bünyesinde, Lefke İlçesi Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatımı  yapmış bulunmaktayım.Allah utandırmasın” dedi.
   Oğuz Ceyda ise adaylık başvurusu için talep edilen 9 bin TL’yi ödeyemeyeceğini belirtti ve bu rakamın aşağıya çekilmesi için parti yönetiminden karar beklediğini söyledi.

CTP’de neler olacak?
DP çevreleri, adaylık başvurularının yarın yoğunlaşmasını beklerken, ana muhaefet CTP’nin önemli isimleriyle ilgili iddialar da ön plana çıktı.
   Buna göre Meclis Başkanı Sibel Siber’in 7 Ocak seçiminde CTP’den mi, UBP’den mi aday olacağı kamuoyunda tartışılıyor. Siber’in bu konuda yapacağı açıklama da merakla bekleniyor.
   CTP’den Ömer Kalyoncu, Salih İzbul ve  Arif Albayrak’ın aday olmayacağı ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473