banner564

Gözü dönmüş!

Kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyen eşinin boğazını kemerle sıkarak öldürme girişiminde bulunan Ramazan Kurt 6 ay kafeste kalacak

Gözü dönmüş!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
    Gazimağusa’da yaşayan Ramazan Kurt, gece yarısı cinsel ilişkiye girmek istediği eşi tarafından reddedilince, kemerle boğazını sıkarak öldürme girişiminde bulunduğu için dün mahkemeye çıkarıldı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Kurt’un bu girişimini ‘ağır bir suç’ olarak niteledi, ancak  ‘hafifletici nedenlerden’ dolayı  6 ay hapislik cezası verdi. 22 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen ve duyanları dehşete düşüren olayın sanığı Ramazan 

Kurt hakkındaki karar büyük yankı uyandırdı..
    Yorgun olduğu gerekçesi ile kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyi reddeden eşini kemerle evire çevire dövdükten sonra önce “seni öldüreceğim” diyerek boğazını sıkan Ramazan Kurt, kemerin kopması sonucu amacına ulaşamamıştı.Kurt, tutuklandıktan sonra ise polise verdiği ifadede bir anda gözünün döndüğünü söylemişti.

“İbret verici cezalar şart”
 Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti başkanı Peri Hakkı, her ne kadar da müşteki sanığı affetmiş olsa da kadına şiddet uygulamanın ibret verici ve caydırıcı cezalar gerektirdiğini söyledi. Sanığın kendisinden daha zayıf ve korumasız olan eşine şiddet uygulamasının asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayan Peri Hakkı, bu tip suçların toplumu huzursuz ettiğini söyledi. Erkeğin kadına şiddet uygulamasının  kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Peri Hakkı, sanığa hapislik cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdi. 

“Şiddet uygulama hakkı yok”
Sanığa verilecek  hapislik cezasının süresini değerlendirirken sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Hakkı, sanığı 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Heyet başkanı Peri Hakkı, kararı okuduktan sonra sanık Ramazan Kurt’a  kesinlikle kendisinden daha zayıf durumdaki eşine hiçbir koşulda şiddet uygulama hakkının olmadığını söyleyerek, bir daha benzer mesele ile mahkeme huzuruna gelmesi durumunda çok daha ağır ceza vereceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474