banner564

“Güle güle be Buba”

Lefkoşa’nın sembol isimlerinden Saffet Anibal, sevenlerinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

“Güle güle be Buba”
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa’nın Çağlayan bölgesinde yıllarca kebapçılık yapan ve önceki gün hayatını kaybeden Saffet Anibal, dün son yolculuğuna uğurlandı. 51 yıldan beridir mangal başından ayrılmayan Anibal, verdiği hizmetle ve şeftali kebabı ile ün salmıştı. Elde edilen bilgilere göre, Anibal’ın mide ve bağırsak sisteminde kanama tespit edilmişti. Tetkikler sırasında fenalaşan Anibal’ın aniden hayatını kaybetmişti. Çevresinde herkes tarafından sevilen bir isim olan Anibal’ın beklenmedik vedası, herkesi hüzne boğdu.

Kendine özgü üslubuyla da tanınıyordu
Anibal’ın cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, sevenlerinin gözyaşları arasında Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 
   Saffet Anibal’ın cenazesine ailesi, yakınları, arkadaşlarının yanısıra, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

Yeri doldurulamayacak bir değer…
Lefkoşa’nın simge isimlerinden olan 85 yaşındaki Anibal, sadece kebaplarının lezzetiyle değil, kendine özgü üslubuyla da tanınıyordu. Önceleri bisikletle sandviç ve kola satışı yapan, 1958’de Lefkoşa’nın Çağlayan Parkı köşesinde kebapçılığa başlayan Anibal, son ana dek işinin başında durdu. Adı, bir süre futbol oynadığı Gençlik Gücü Spor Kulübü’yle de özdeşleşen Anibal, “Oyna GG” cümlesinin de sahibiydi. Anibal’ın cenazesine katılanlar yeri doldurulamayacak bir değeri daha kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını belirterek, Saffet Anibal’a; “Güle güle be Buba” diyerek veda etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474