banner564

Gülen adamın ağlatan vedası

Çalışkanlığı, şen şakrak kişiliği ile herkesin gönlünü kazanan, evli ve 3 çocuk babası olan 49 yaşındaki Şah Hüseyin Erdem, dikkatsiz bir sürücünün neden olduğu feci kazada hayatını kaybetti

Gülen adamın ağlatan vedası
banner598
Melin DOBRAN
Ülkenin kanayan yarası olan ölümlü trafik kazalarının son kurbanı, evli ve 3 çocuk babası 49 yaşındaki Şah Hüseyin Erdem oldu. Yüreklere ateş düşüren kaza dün saat 16.30 sıralarında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, Girne Amerikan İlkokulu yakınındaki çemberde meydana geldi. Kazaya, anayolda süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyreden Orhan Dilek isimli sürücünün neden olduğu açıklandı. 
Aslen Adanalı olan ve ailesi ile birlikte Serhatköy’de yaşayan Şah Hüseyin Erdem, Kıbrıs Gazetesi’nde matbaa bölümünde görev yapıyordu.  Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile herkesin sevgisini kazanan Erdem’in zamansız vedası başta ailesi olmak üzere, iş arkadaşları ve basın camiasını yasa boğdu. 

Duyanlar inanmak istemedi…
Kısa sürede duyulan üzücü habere inanmak istemeyen birçok yakını, “Ateş bir kez daha kucağımızın tam ortasına düştü. Matbaamızın gülen yüzü Hüseyin abimizin kahkahaları sonsuza dek sustu. Bir ocağa daha ateş düştü, ölüm gelip yolda buldu seni çok üzgünüm Hüseyin abi, gülümsemenle hatırlayacağım seni” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

Erdem, aracıyla çemberde bekliyordu…
Polisten alınan bilgiye göre kaza, Güzelyurt istikametinden Lefkoşa’ya doğru JJ 959 plakalı aracı ile seyreden Orhan Dilek (E-28), Girne Amerikan İlkokulu yakınlarındaki çembere geldiği sırada, bir anlık dikkatsizlik sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen araç, önce orta refüje düştü, ardından da aydınlatma direğine çarptı. Direğe çarpan araç kontrolden çıkarak, ilkokul yakınlarındaki sığınmalı çemberde sağa doğru dönmek için bekleyen, Şah Hüseyin Erdem (E-49) yönetimindeki ET 499 plakalı araca çarptı.

“Dilek ve Göksu’nun hayati tehlikesi yok”
Kaza sonucu ET 499 plakalı araçta sıkışan sürücü Hüseyin Erdem ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Selahattin Göksu (E-46), itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Kaza sonucu yaralanan sürücüler ve yolcu, olay yerine çağırılan ambulanslara Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Dilek ve Göksu’nun hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilirken, Erdem’in hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sürücü mahkemeye çıkarılacak
Feci kazaya neden olduğu belirtilen JJ 959 plakalı aracın sürücüsü Orhan Dilek’in hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı ve bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.
Üzücü kazada hayatını kaybeden, ailesi ile birlikte Güzelyurt’a bağlı Serhatköy’de yaşayan Erdem’in bugün yapılacak otopsinin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473