banner564

Gülle: “Sıkı denetim altındadır”

Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin uyuşturucu kategorisindeki ilaçların satışı yönündeki iddialarına Sağlık Bakanı Gülle tarafından yalanlama geldi

Gülle: “Sıkı denetim altındadır”
banner598
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların sıkı denetim altında olduğunu ifade ederek, bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlüğün söz konusu olmadığını açıkladı.
Bakan Gülle yaptığı yazılı açıklamada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin uyuşturucu kategorisindeki ve psikotrop etkili (kontrole tabi) ilaçlar konusundaki açıklamalarını eleştirdi.
Birliğin konuyu yeterince araştırmadan açıklama yaptığını ifade eden Bakan Gülle, yeşil reçete ile verilen ilaçların sıkı denetim altında olduğu ve psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların 2000 yılından beri yeşil reçete ile verildiğini vurguladı.
 “Hükümetimiz uyuşturucuyla mücadele konusunda son derece duyarlıdır. Bu duyarlılığın bir parçası olarak da bir süre önce Başbakanlık bünyesinde uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulmuştur” diyen Bakan Gülle, uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak herkesin en üst düzeyde mücadeleye katılması hedefiyle ay sonunda bir çalıştay yapılacağını da ifade etti.
Bu tür ilaçların kayıt ve kontrolünü yapmaya devam ettiklerini ve bunu sürdüreceklerini vurgulayan Gülle, kişisel suistimaller olabileceğini; bunların da üzerine giderek araştırdıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473