banner564

Güney Kıbrıs’ta ev fiyatları sürekli düşüyor

Güney Kıbrıs’ta ev fiyatları sürekli düşüyor

Güney Kıbrıs’ta ev fiyatları sürekli düşüyor
banner598
   Güney Kıbrıs genelinde taşınmaz mal fiyatlarının sürekli düştüğü, ancak en ağır krizin Lefkoşa’da yaşandığı bildirildi.
   Simerini gazetesi “Taşınmaz Mal Fiyatları Tepetaklak” başlıklı haberinde RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) tarafından  yayımlanan ve 2014’ün ikinci çeyreğini kapsayan 19’uncu Taşınmaz Mal göstergesi verilerine dayanarak, taşınmaz fiyatlarının Güney Kıbrıs genelinde önemli düşüş gösterdiğini, en büyük düşüşün de Lefkoşa’da olduğunu yazdı.
    Habere göre apartman dairesi fiyatları yıllık yüzde 7,8 ve müstakil ev fiyatlarında yüzde 3,9 ile gerileme seyrine devam etti ve güney Kıbrıs genelinde işyeri (dükkan) fiyatları yüzde 3,0; ofis fiyatları yüzde 2,6 düştü.  Yılın ikinci çeyreğinde kira fiyatları da düşüş seyrinde. Ev kiralarında yüzde 3, apartman dairesi fiyatlarında yüzde 1,3; dükkan kiralarında yüzde 4,3; depo kiralarında yüzde 4,5 ve ofis kiralarında yüzde 1,0 düşüş saptandı.

İpotekli mallar gündemde

   Bu arada büyük tartışma ve protestolara sahne olan ipotekli malların açık artırmayla satılmasına dair yasada, öze dokunulmadan bir dizi değişiklik yapılması için yeşil ışık yakıldığı bildirildi. 
    Alithia gazetesi, Rum Meclisi Maliye Komitesi ve İçişleri Komitesi’nin , yasayla ilgili yeniden görüştüğünü, toplantıya ara verilerek Rum Başkanlık Sarayı’na gidildiğini ve Rum Merkez Bankası Müdürü Hristalla Yorgacis ile Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in huzurunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile yeniden fikir alışverişinde bulunulduğunu, akabinde de Meclis’teki toplantıya devam edildiğini yazdı. Gazete, Başkanlık Sarayı’ndaki toplantının olumlu geçtiğini ve Pazartesi günkü toplantıda, yasanın geçeceğine dair umutların arttığını kaydetti.

Troyka da kabul edecek
   Yasada yapılacak değişikliklerin, Troyka’nın da kabul edebileceği değişiklikler olacağına işaret eden gazete, edindiği bilgilere dayanarak, bu değişikliklerin, ipotekli malların topluca satılmasının önlenmesine ilişkin olabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 10:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Problem 50 yıldır kendini toplayamayan duvara toslamis sistemi hem elestiren ama beleş i 13. Maasci HP odenekci hantal devlet yapısı corekleis siyasi bürokrat kamu işçi memur yapısı statukosuna sıkı sıkıya bagnazca yapışan üretmeyen asalak kurtuluşu kendinde değil ya İngiliz kraliçesinde ya da palikarya kucağında arayan zavallıloldugu sürece KKTC de bir halt olmaz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473