banner564

Güneye geçenler dikkat!

Faşist ELAM örgütü EOKA’nın 60’ıncı nedeniyle bugün Güney Lefkoşa’da eylem yapıyor

Güneye geçenler dikkat!
banner598
Mercek altında 

 Kıbrıs’ı kana bulayan EOKA terör örgütünün 60’ıncı kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün Güney Lefkoşa’da bir eylem düzenliyor. Eylemi, EOKA’nın uzantısı olan ELAM adlı faşist Rum örgütü ile Yunanistan’daki faşist ‘Hrisi Avgi’nin (Altın Şafak Partisi) birlikte organize ettiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesine göre; iki terör örgütünün bugünkü eylemine karşı çıkan bazı solcu örgütler dün bildiri yayınlayarak, Rum Yönetimine uyarılarda bulundular.
    “Drasi” (Eylem), “Ergatiki Dimokratia” (İşçi Demokrasisi), KİSA (Eşitlik Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareket), NEDA (Yeni Enternasyonalist Sol), Faşist Tehdide Karşı Girişim, “SİRİZA Kıbrıs” gibi örgütler, yaptıkları açıklamada, ELAM’ın Güney Lefkoşa’da düzenlemeyi planladığı etkinliğin derhal iptal edilmesini istedi.
   ELAM’ın, Yunan paramiliter suç örgütü Hrisi Avgi’nin bir şubesi olarak demokratik ve insan haklarını yıkmak, şiddet kullanarak diktatörlüğü, neo-nazi ve faşist ideolojisini topluma dayatmak istediğini söyleyen örgütler, ELAM’ın Hrisi Avgi ile işbirliği içinde yapacağı neo-nazi toplantısına karşı olduklarını ve bunu kınadıklarını belirtti.
   Örgütler, Hrisi Avgi’nin paramiliter üyeleri ve temsilcilerinin katılacağı etkinliğin iptal edilmesi taleplerini dile getirerek, ilgili otelin de bu etkinlik için yer sağlamamasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473