banner564

Gürcafer: İyileştirmeler gündemde

Gürcafer: İyileştirmeler gündemde

Gürcafer: İyileştirmeler gündemde
banner598
 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, özelde sektör yatırımcısına, genelde de sektörün tümüne yönelik iyileştirme tedbirlerinin hayata geçirilmesi yönünde hükümet ve paydaşlar nezdinde ciddi adımların atıldığını bildirdi. KTİMB, Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde üyelere yönelik ilk kitle toplantısını  gerçekleştirdi.  Birlikten yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, Lefkoşa’nın ardından Girne ve Gazimağusa’da üyelerle bir araya geleceklerini kaydetti ve güç birliğinin yaşanan sorunların aşılmasında en önemli faktör olduğunu vurguladı.
Yaşanan sıkıntılara değinirken, geçmiş İhale Tüzüğü’nün müteahhidi zararına iş yapmaya sürüklediğini belirten Gürcafer, sergiledikleri kararlı tutum sonucunda bugün daha adaletli bir ihale sistemine geçildiğini, halen Meclis gündeminde bulunan tasarıyla da AB normlarına uygun ve gerçek anlamda kârlılığa yönelik projeler hayata geçirileceğine inandığını söyledi. 

En önemli sorun kaynak
Üyelerin bugün için en önemli sorunlarının başında kaynak yetersizliği geldiğini, hükümetlerin birçok sektöre hibe destek kredisi verdiği ortamda müteahhitlik sektörüne böyle bir olanak tanınmadığını anlatan Gürcafer, bu sorunun dayanışma bilinci ve kooperatif anlayışıyla oluşturulacak bir banka ile aşılabileceğini, bu konuda hükümetten destek sözü aldıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474