banner564

Gürpınar: Kadın sığınma evi açılacak

Gürpınar: Kadın sığınma evi açılacak

Gürpınar: Kadın sığınma evi açılacak
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, 2015 yılında KKTC’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi altında bir kadın sığınma evinin açılmasının bakanlığın hayata geçirmek istediği en önemli projelerden biri olduğunu kaydetti. Bakan Gürpınar, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda bu alandaki projeler hakkında bilgi verdi. Mesajında Meclis Genel Kurulu’nda oy birliğiyle onaylanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası’na işaret eden Gürpınar, “Yasa kadına yönelik şiddetle mücadele için ülkemizde yeni bir sayfanın açılmasına imkân tanımıştır” dedi.

“Danışma ve izleme konseyi oluşturulacak”
Gürpınar, söz konusu Dairenin toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığı önleme, toplumsal cinsiyet konusundaki eşitliği sağlama, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi konusunda çalışma yapacağını anımsattı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi ve ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Danışma ve İzleme Konseyi oluşturulacağını, Şiddeti Önleme ve Danışma Merkezleri (ŞÖDAM) kurulacağını kaydeden Bakan Gürpınar, şiddetle mücadele birimlerinin de oluşturulacağını, şiddeti önleyici müdahale programları ile 24 saat hizmet verecek telefonla yardım hattının devreye konacağını ve sığınma evleri kurulacağını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474