banner564

Gururla kutluyoruz

30 Ağustos Zafer Bayramı, 93’üncü yıl dönümü nedeniyle KKTC’de de törenler düzenlenecek

Gururla kutluyoruz
banner598
30 Ağustos Zafer Bayramı, 93’üncü yıl dönümünde, bugün, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de törenlerle kutlanacak.
KKTC’deki kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt’un bugün saat 08.45’te Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulüyle başlayacak.
Gün dolayısıyla Lefkoşa’da Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iki tören düzenlenecek. 
Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki çelenk töreni saat 09.30’da başlayacak. 
Lefkoşa’daki ikinci tören Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da resmigeçit töreni olacak. 
Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bugün akşam büyükelçilik ikametgahında saat 19.30’da resepsiyon verecek.

Diğer törenler
Gazimağusa’da da Zafer Anıtı ve Polat Paşa Bulvarı’nda olmak üzere iki ayrı tören düzenlenecek. 
İlk tören saat 17.00’de Zafer Anıtı önünde yer alacak. Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören saat 17.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının tören birlikleri ile halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. 
Girne’deki tören saat 16.30’da Girne Atatürk Anıtı önünde yer alacak. 
Güzelyurt’taki tören de saat 17.30’da Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. 
Lefke’deki tören de Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da yer alacak. 
İskele’deki tören de saat 17.00’de Ecevit Meydanı’nda yer alacak. 
Geçitkale’deki tören saat 09.00’da Atatürk Büstü önünde yapılacak. 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü Akdoğan’da kutlanacak. 

Üstel: Büyük zaferi gururla kutluyoruz
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Üstel mesajında şunları kaydetti:
“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yüce Türk milletiyle birlikte destanlar yaratan bir mücadele sonrası tarihe altın harflerle yazılan Büyük Zafer’i gururla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.
Bu zafer sonucunda Anadolu topraklarının Türklere ait olduğu bir kez daha tescillenmiş, 26 Ağustos 1922’de başlatılan Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır...” 

Kalyoncu: Düşmanlığı değil dostluğu aşılamak
Başbakan Ömer Kalyoncu, 30 Ağustos zaferi ile temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin öncelikli hedefinin; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara düşmanlığı değil, dostluğu aşılamak olması gerektiğini vurguladı.

Özgürgün: Türk milletinin haklı gururu
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin birliğinin, bütünlüğünün ve inancının eseri olarak haklı gururu olduğunu söyledi.
Özgürgün yayınladığı mesajda, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Ulusu’nun topyekün mücadelesiyle Türkiyemizin bağımsızlığı, egemenliği ve bütünlüğü sağlanmış, vatan toprakları işgalden kurtarılmış Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır” dedi.

Diğer mesajlar…
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyel; Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Bayındırlık Çevre Ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Ak Hataylılar Kardeşlik, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek, Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Tuncay Özkaraşahin de birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474